Dolar

32,4947

Euro

34,6972

Altın

2.408,02

Bist

10.045,74

Başkan Turgut: 'Vatandaş bize değil biz vatandaşımıza gidiyoruz'

Mersin'in Silifke İlçe Belediye Başkanı Mustafa Turgut, 'Vatandaşlarımızı yönetime ortak etmenin yanında ilçemizi bugün nasıl birlikte yönettik ise bugünden sonrada gücümüzün kaynağı vatandaşlarımız ile birlikte ortak akıl çerçevesinde yönetmeye devam ediyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 09:48:42

Başkan Turgut: 'Vatandaş bize değil biz vatandaşımıza gidiyoruz'
Mersin'in Silifke İlçe Belediye Başkanı Mustafa Turgut, "Vatandaşlarımızı yönetime ortak etmenin yanında ilçemizi bugün nasıl birlikte yönettik ise bugünden sonrada gücümüzün kaynağı vatandaşlarımız ile birlikte ortak akıl çerçevesinde yönetmeye devam ediyoruz" dedi.

Sorun ve talepleri yerinde tespit ederek, devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, başlattığı mahalle ziyaretlerini yoğun bir tempoda sürdürüyor.

Beraberindeki birim müdürleri ve belediye meclis üyesi Hasan Erden ile birlikte Narlıkuyu mahallesini ziyaret eden Başkan Mustafa Turgut, hem eksiklikleri yerinde inceledi, hem de 7'den 70'e vatandaşların taleplerini ve sorunlarını dinledi.

Göreve başladığı ilk günden itibaren 'Birlikte yönetim' ilkesi çerçevesinde mahalle ziyaretlerini sürdüren Turgut, ziyaret ettiği mahallelerde cadde ve sokakları gezerek, gerçekleştirilen ve devam eden çalışmaları denetledi. Esnafı da işyerlerinde ziyaret eden Başkan Turgut, vatandaşlarla bol bol sohbet etti.

"Ortak akılla yönetiyoruz"

Silifke Belediyesi olarak her çalışmalarında estetik ve kalitenin bütünleşmesine büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Mustafa Turgut, "88 mahallemizin tamamındaki mahalle sakinlerimiz ile belirli aralıklarla bir araya gelerek, her mahallenin talep ve sorunlarını mahallelinin kendi ağzından dinleyerek, yerinde çözüme kavuşturuyoruz.

Vatandaşlarımızı yönetime ortak etmenin yanında ilçemizi bugün nasıl birlikte yönettik ise bugünden sonrada gücümüzün kaynağı vatandaşlarımız ile birlikte ortak akıl çerçevesinde yönetmeye devam ediyoruz. İlçemizde yapılan hizmetlerde ve projelerde vatandaşlarımızın fikri olsun, düşüncelerini bizlerle paylaşsın mantığıyla her hafta bir mahallemize konuk oluyoruz. Bazen evlerde bazen okullarda vatandaşlarımızın bizleri davet ettiği mekünlarda mahalle sakinlerimiz ile sohbet edip, paylaşımlarda bulunuyoruz. Hedefimiz şehrimizi geleceğe hazırlamaktır. Yapılan her çalışma aynı zamanda geleceğe yapılan bir yatırımdır. Yollarımız, kaldırımlarımız, örülen taş duvarlar ve çevre düzenlemelerimiz gibi her çalışmamız sanatsal bir değer ifade etsin istiyoruz. Hizmetlerimizi vatandaşlarımızın oturduğu evlere, sokaklara, caddelere götürdüğümüz gibi sorunları, talepleri de yine her mahallenin içinde mahalleliyle birlikte konuşarak çözmeyi sürdüreceğiz. Hep birlikte tüm mahallelerimizi, el ele, adil bir şekilde kalkındırarak, geleceğe hazırlayacağız" dedi.

Akkum'a yol sözü verdi

Narlıkuyu Mahallesi Akkum Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, mahalle halkına yol sözü verdi. Turgut, "Biz verilen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. 3 yıla yakın bir zamanda hizmet götürmediğimiz mahallemiz kalmadı. Projelerimizi bir bir hayata geçiriyor, şehir merkezimizdeki mahallelerimizde ne varsa tüm mahallelerimizde olması için çalışıyoruz" dedi.

Hizmet konusunda adaletli bir şekilde dağılım yaptıklarını belirten Turgut, "Merkezde yaşayan vatandaşımıza hangi hizmeti veriyorsak diğer tüm mahallerimizdeki vatandaşımıza da aynı hizmeti götürmeye çalışıyoruz. 3 yıla yakın bir zamanda birçok projemizi hayata geçirdik. Şuan yapım aşamasında olan projelerimizde var. Sizlerin talepleri bizim için önemlidir. Çünkü sizlerin fikir ve talepleri doğrultusunda hizmetlerimizi yapıyoruz. Kentimizi, mahallelerimizi ve sokaklarımızı sizlerin ihtiyaçlarına göre düzene koyuyoruz. Böylece sizlerle sürekli iç içe olmamız kentimizin de gelişimini olumlu etkiliyor. Silifke Belediyesi olarak kendi sorumluluğumuzda olan bütün sorunları çözüme kavuşturuyoruz. Mahallelerimizin eksikliklerini yerinde görerek, çözümü için ekibimizle birlikte yerinde görüyor ve planlamalar yapıyoruz. Yeni yollar açarken, stabilize yolların bakımını yapıyor, asfalt olmayan yollarımızı da sıcak asfalt ile kaplıyoruz. Kısacası kentimizin sorunlarını gerçek sahiplerinden öğrenerek çalışmalar yapmış gerçekleştiriyoruz" dedi.

Haber Ara