Dolar

32,2487

Euro

34,6756

Altın

2.394,67

Bist

10.247,75

Başkan Duruay, Mogan Gölü'nün güzelliklerini anlattı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 'Mogan Gölü, Ankaramıza, Türkiyemize mal olmuş değerlerimizden bir tanesi' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-05 18:16:29

Başkan Duruay, Mogan Gölü'nün güzelliklerini anlattı
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, "Mogan Gölü, Ankaramıza, Türkiyemize mal olmuş değerlerimizden bir tanesi" dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Meterolojinin Sesi Radyosu'nda Emine Ertürk Karaaslan ile "Bir Konu Bir Konuk" programının konuğu oldu. Duruay, programda Gölbaşı ilçesinde gerçekleştirecekleri yeni projelerden, Mogan ve Eymir Gölü'nün son durumundan ve söz konusu göllerin temizlik çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dinleyicilerin 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlayarak konuşmasına başlayan Duruay, "Mogan Gölü, Ankaramıza, Türkiyemize mal olmuş değerlerimizden bir tanesi. Çevre Günü'nde, iç su temizliğinde dünyanın en büyük projelerinden bir tanesini Mogan Gölü'nde başlattık" diye konuştu. Mogan Gölü temizliği projesi hakkında bilgi veren Fatih Duruay, "Şu anda temizliğimiz başladı ve 1 sene içerisinde de bitecek. Mogan Gölümüz daha önceki berraklığına ve temizliğine kavuşacak. Türkiyemiz için yapılmış en büyük projelerden bir tanesi Gölbaşı'na nasip oldu. Bu yüzden iç su temizlik projelerine sahip çıkıp göl temizlendikten sonra gölü korumakta bizlere düşüyor" açıklamalarını yaptı.

"Yaşam Merkezi'ni 2017 yılı bitmeden açmış olacağız"

Duruay, Eymir Aile Yaşam Merkezi'nin 2017 yılı bitmeden tamamlanacağını belirterek, "Eymir Mahallemizdeki alanlarda belediyenin kendisine ait hiç alanı yok. Orada sadece maliyenin bir alanı var. Biz de orayı kiraladık ve Eymir Aile Yaşam Merkezi'ni orada nasip olursa 2017 yılı bitmeden açmış olacağız" dedi.

"Şehir Parkı kendi enerjisini kendi üretecek"

"İlçenin en büyük parkını 117 dönümlük bir alana üç mahallenin ortasına yaptıklarını kaydeden Duruay, "Parkın içerisinde çocuklar için macera parkı, köprülü ada, kamp ve oyun alanlarının yanı sıra doğal hayatı öğrenme ve pentatlon alanıyla ağaç oyun evleri yer alacak. En önemlisi de enerjisini kendisi üretecek. Otoparklarımızın üzerine yerleştireceğimiz güneş panelleriyle beraber enerjisini kendisi üretecek. İçerisinde dönme dolabımız olacak. Dönme dolaba binen vatandaşlarımız Ankara'mızın incisi olan hem Mogan Gölü'nü hem de Eymir Gölü'nü yukarıdan seyretmiş olacaklar. İnşallah sene sonunda Gölbaşı halkımızla beraber orayı açacağız" ifadelerini kullandı.

"Yaşlılar için huzurevi çalışmamız var"

Duruay, yaşlılar için bir huzurevi çalışmasına dair ise şu açıklamayı yaptı:

"Bir hayırseverimizle beraber önümüzdeki günlerde bir protokol yapacağız. Burası olana kadar da biz güzel bir alanı kiralayarak yaşlılar evi, misafirhane olarak kullanmayı düşünüyoruz. Nasip olursa da önümüzdeki sene yaşlılar eviyle beraber kadın sığınma evi, misafirhanenin de olduğu güzel bir tesise kavuşacağız."

"Çocuklarımız ve gençlerimiz için yaz spor okullarımızı açıyoruz"

Gölbaşı'nda spor alanında birçok branşın olduğunu ifade eden Başkan Duruay, "Yaz okullarını da açtık. Gitar, bağlama gibi enstrümanların çalındığı kurslarımız var. Bu kurslarımızda devam ediyor. Bir yaz boyunca çocuklarımıza hizmet edeceğiz. Bizim için önemli olan başarı çocuklarımızı buralara getirmek sonraki başarı kendiliğinden geliyor" diye konuştu.

"Konya yoluyla ilgili çalışmalarımız son aşamada"

Konya yoluyla ilgili çalışmaların son aşamada olduğunun altını çizen Duruay, "İhalemizi yapar ve Konya yolumuzu alta alabilirsek Gölbaşı'nda otopark sorununu çok aza indirmiş olacağız. Ayrıca ilçemizin en yoğun kısımlarından biri olan Bahçelievler Mahallesi'nde Pazaryeri ve Zübeyde Hanım Kültür Merkezimizle beraber 200 araçlık bir otopark yapıyoruz. Bu yoğunluğu bu çalışmalarla atacağız inşallah" şeklinde konuştu.

"Vatandaşlarımızla iftar sofralarında bir araya geliyoruz"

Ramazan ayında paylaşmanın, kardeşliğin zirve yaptığını aktaran Başkan Duruay, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızla bütünleşmek için iftar programları yapıyoruz. Yaklaşık 50 bin civarında vatandaşımızla iftarda bir araya geleceğiz. Yardım eli uzatıyoruz. Gölbaşı'nda bir gelenektir, Sahil parkında stantlar kurulur. Gölbaşı halkımız genelde sahura kadar oralarda hoşça vakit geçirirler. İftardan hemen sonra teravihe kadar belediyemizin etkinlikleri var. Teravih de ara veriyoruz. Teravih bittikten sonra da ilahi gruplarımız vatandaşlarla buluşuyor."

Haber Ara