Dolar

32,3782

Euro

34,7388

Altın

2.430,08

Bist

10.016,16

Başkan Doğan, İzmit'in projelerini anlattı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Akıllı Belediyecilik zirvesine katıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-10 11:36:42

Başkan Doğan, İzmit'in projelerini anlattı
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Akıllı Belediyecilik zirvesine katıldı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İstanbul Hilton Otelde gerçekleşen Akıllı Belediyecilik Zirvesinde; 3D yazıcı ve tasarım merkezi, dijital arşiv, genç girişimciler merkezi, speeking cafe, akıllı bisiklet gibi projelerin anlattı. Doğan'ın anlattığı projeler katılımcıların büyük ilgisini çekti.

Akıllı Belediyecilik zirvesinde 3D yazıcı ve tasarım merkezi projesine değinen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Akıllı belediyecilik ve teknoloji konusunda en iddialı olduğumuz konulardan birisi de teknolojiye ve tasarıya katkıda bulunmak amacıyla kurduğumuz 3D yazıcı ve tasarım merkezimizdir. Yeni sanayi devrimi, 3D yazıcı sistemleri üzerinde çalışılarak sağlanacak. Ülkemizde yeni sanayi devriminin öncüsü neden biz olmayalım, neden 3 boyutlu yazıcılarda çağı zorlayan gelişmeleri biz sağlamayalım diye kafa yorduk. Bu sistemleri içerisinde bulunduran büyük bir merkez açtık. Merkezde konunun uzmanlarınca 7 den 77'ye kadar herkese hizmet vermekteyiz. 3D yazıcı ve tasarım merkezinde, sanayi esnafımıza parça tasarlama ve çıkarma imkanı sağlarken, diğer taraftan da öğrencilerin ufuklarını açmaya çalışıyoruz. Bu projemiz dalga dalga yayılacak bir projedir. Tıbbi alanda da önemli katkılar sağlıyor. Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen bir proje olması sebebiyle şehir dışından da bir çok vatandaşımız merkezimizi görmek için İzmit'e geliyor. Üniversitemizin AR-GE birimiyle Dünyada mevcut 3D yazısı sitemlerinin daha gelişmişini nasıl yaparız diye kafa yorarak, yazıcıların imalatı için çalışıyoruz. Bizim bu süreçteki hedefimiz ülkemizin, dünyada 3D yazıcılarının en gelişmişlerini üreten ve sektörün de ana markası olmasıdır" dedi.

Haber Ara