Dolar

32,3589

Euro

34,7671

Altın

2.396,24

Bist

10.208,65

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 17:12:43

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Hem terörü yenmek için milli birlik ve bütünlüğümüzü sağlayacak iradeyi ortaya koyacağız, hem bu bütünlük sayesinde aramızda, toplumsal kesimler arasındaki diyalog, toplumsal kesimler arasındaki bütünleşmeyle içeride huzuru ve güvenliği sağlayacağız, hem de bunun vermiş olduğu rüzgarla Türkiye'nin ilerlemesi ve kalkınmasına katkıda bulunacağız" dedi.

Ordu Devlet Hastanesi'nde yatan hastalara ziyarette bulunarak, geçmiş olsun dileklerini ileten Kurtulmuş, Ordu Gazeteciler Cemiyeti ile Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği'ni de ziyaret etti.

Kurtulmuş, Ordu Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 1 Kasım'daki seçimle 7 Haziran'da yakalayamadığı siyasi ve ekonomik istikrarı yakalayacağını belirterek, bu seçimle birlikte Türkiye'de gerçekten güçlü bir istikrar, güçlü bir iktidar oluşturulacağını ifade etti.

Numan Kurtulmuş, "1 Kasım'dan sonra da Türkiye kaldığı yolda, yeni Türkiye'nin inşa edilmesi istikametinde, hem Türkiye çapındaki büyük projeleriyle, hem Ordu çapındaki projelerini tamamlamasıyla inşallah Türkiye bir üst lige çıkacaktır" diye konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin ekonomik anlamda bakıldığı zaman futbol tabiriyle playy-off'a kaldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ama henüz süper lige çıkamadı, yani dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olmaktır, süper lige çıkmak. Ümit ediyorum Türkiye son 13 yılda yakalamış olduğu istikrarlı ve tutarlı büyümeyi sürdürebilirse, kendi içerisinde dirliğini, birliğini sağlayarak bu büyümeyi sürdürürse, İnşallah 2023'e geldiğimizde Türkiye dünyanın süper liginde olan bir ülke haline gelecektir. Dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri haline gelecektir."

Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin Türkiye'nin ayaklarına prangalar vurmak istediğini kaydeden Kurtulmuş, "Türkiye'nin önüne bir takım engeller çıkartmak istendiğini biliyoruz. Bu engellerden birisi de terördür. Terör sadece ülkede huzursuzluk çıkarmak amacıyla ya da Türkiye'yi bölüp parçalamak amacıyla çıkartılmıyor" ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş terör örgütlerinin esas amacının Türkiye'yi bir bataklığa doğru sürüklemek, Türkiye'nin ayaklarına prangalar vurmak ve Türkiye'yi kendi kalkınma yolundan, kendi kalkınma rotasından alıkoyabilme olduğuna dikkati çekerek, "Bunun için de hem terörü yenmek için milli birlik ve bütünlüğümüzü sağlayacak iradeyi ortaya koyacağız, hem bu bütünlük sayesinde aramızda, toplumsal kesimler arasındaki diyalog, toplumsal kesimler arasındaki bütünleşmeyle içeride huzuru ve güvenliği sağlayacağız, hem de bunun vermiş olduğu rüzgarla Türkiye'nin ilerlemesi ve kalkınmasına katkıda bulunacağız" dedi.

Bir gazetecinin terör örgütünün Giresun'daki eylemleri ve güvenlik tedbirleri konusundaki sorusunu ise Numan Kurtulmuş, şu yanıtı verdi:

"Bu terörle mücadele konsepti de değişti. Çok şükür özellikle bu son 20 Temmuz'da Suruç katliamından sonra, sabah da konuştuk, niye bu terörün düğmesine bastılar, dediler ki 'nasılsa bunlar geçici bir hükümet, bunlar başa çıkamazlar falan'. Şimdi çok şükür askerimiz, polisimiz, özel harekatımız, güvenlik kuvvetlerimiz hepsi bir koordinasyon içerisinde hareket ediyor, bu güzel bir şey. Bu anlamda terör örgütünün mesela Karadeniz'e, buralarda, Giresun'da falan başka yerlerde eylem yapmasının sebeplerinden birisi de o bölgede sıkışmış olmanın vermiş olduğu bir telaş var. Ankara'daki bomba da bunun için patlatılıyor. Yani teröre karşı etkin bir mücadele olursa 'alın bakalım size terörle etkin mücadele ediyor musunuz, etmiyor musunuz görün' demektir bu."

"Şimdi buraya da geliyor, 4-5 tane terörist belki geliyor, Karadeniz'de de terör eylemi yaparız demek istiyorlar" diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Şunu da söyleyeyim bu terör örgütlerinin çoğu Türkiye'dekiler ve yakın çevredekiler, diğer coğrafyadaki terör örgütleri, akla hayale gelmedik ittifaklar içerisinde hareket ediyorlar. Bakıyorsun bir terör örgütü diğeriyle savaşıyor, zannediyorsun bazı alanlarda taşeron o ona iş veriyor, öteki ona iş veriyor. Yani diyelim, Karadeniz'de PKK adına geliyor başka bir örgüt burada, burada taşeron hizmet veriyor bunların arkasında da başkaları o taşeron hizmetleri alanlar. Dolayısıyla, buna karşı çok etkin bir terörle mücadele konsepti içerisinde emniyet birimlerimiz güvenlik birimlerimiz, koordinasyon içerisinde hareket ediyoruz."

Haber Ara