Dolar

32,2877

Euro

34,8003

Altın

2.413,11

Bist

10.267,09

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-05 23:24:57

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:
Başbakan Yardımcısı Numan Kutulmuş, "Bu ramazanda Çin'de Müslümanların oruçları zorla açtırılarak, oruç ibadeti yapmalarına bile mani olundu. Ya orucu ben tutuyorum neden mani oluyorsun, zorla oruçları açtırılan bir 2015 yılı ramazanı yaşıyoruz" dedi.

Kurtulmuş, Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ünye ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, farklı coğrafyalarda binlerce insanın zor şartlar altında oruçlarını açtığını anlatan Kurtulmuş, bu insanların kimisinin yokluk, kimisinin can güvenliği olmadan ramazanı yaşamaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin çevresinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen huzur ve sükunet içerisinde bir ramazan yaşadığını ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bu ramazanda Çin'de Müslümanların oruçları zorla açtırılarak, oruç ibadeti yapmalarına bile mani olundu. Ya orucu ben tutuyorum neden mani oluyorsun, zorla oruçları açtırılan bir 2015 yılı ramazanı yaşıyoruz. Aynı şekilde komşumuz Suriye'de hangi köyü, hangi örgütün ne zaman basacağı belli değil. Hangi köşede hangi canlı bombanın patlayacağı belli değil. Ya da rejimin uçaklarının masum halkı hangi namazda hangi iftar sofrasında vurarak öldüreceği belli değil. Irak'ta aynı şekilde, Yemen de aynı şekilde, insanlar aynı kabinenin mensupları ortadan ikiye ayrılmış şekilde birbirlerine ramazan gününde bile silah çekiyorlar. İşte çok şükür bu Müslüman coğrafyası içerisinde bölgenin göz bebeği olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir istikrar abidesi olarak duruyor. Bundan dolayı Allah'a ne kadar şükretsek azdır."

Allah'ın verdiği en büyük nimetin barış ve huzur olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Bu ülkede insanların bir daha birbirlerine hiçbir şekilde husumet duymadığı tam manası ile barışın sağlandığı bir daha hiçbir şekilde silahların konuşmadığı, silahların ebediyen gömüldüğü bir Türkiye dileyeceğiz. Çevresine ve dünyaya örnek teşkil eden bir Türkiye dileyeceğiz. Her ortamda huzurumuzu ve barışımızı artırmak için bir birimizin değerini bileceğiz" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, iftarın ardından Büyükşehir Belediyesi mehter takımınca Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen gösteriyi izledi.

Haber Ara