Dolar

32,3942

Euro

34,7885

Altın

2.399,66

Bist

10.208,65

Başbakan Davutoğlu'nun MÜSİAD ve TÜSİAD heyetlerini kabulü

Başbakan Davutoğlu'nun MÜSİAD ve TÜSİAD heyetlerini kabulü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 18:37:59

Başbakan Davutoğlu'nun MÜSİAD ve TÜSİAD heyetlerini kabulü
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) heyetlerini kabulünde, "ülkeyi yönetme sorumluluğu üzerinde olan birinci partinin genel başkanı olarak samimiyetle koalisyon görüşmelerini gerçekleştireceği"ni söylediği öğrenildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu'nun söz konusu iki iş dünyası örgütünün temsilcileriyle görüşmesinde, ekonomi alanında beklentiler aktarıldı.

İş dünyası temsilcilerinin daha önce yaptıkları temaslarla ilgili genel olarak izlenimlerini anlattıkları kabullerde, Başbakan Davutoğlu da kendisine iletilen beklentilerin büyük bölümünün hükümet programı, seçim beyannamesi ve öncelikli dönüşüm programlarında zaten yer aldığına işaret etti.

Davutoğlu, hükümet kurma sürecine ilişkin daha önce dile getirdiği görüşlerini tekrarlayarak, "ülkeyi yönetme sorumluluğu üzerinde olan birinci partinin genel başkanı olarak samimiyetle koalisyon görüşmelerini gerçekleştireceği"ni söyledi.

"Süreç nasıl işlerse işlesin, başbakanlık makamındayken Türkiye'de bir yönetim boşluğuna asla izin vermeyeceği"nin altını çizen Davutoğlu, aynı şekilde bu süreçte Cumhurbaşkanı'nı yıpratmaya dönük çaba gösterenlerin de karşısında ilk önce kendisini bulacaklarını ifade etti.

Haber Ara