Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Başbakan Davutoğlu, Azerbaycan'da

Başbakan Davutoğlu, Azerbaycan'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 20:44:59

Başbakan Davutoğlu, Azerbaycan'da
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile baş başa ve heyetler arası görüşmede bulundu.

Davutoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki temasları kapsamında, Rasizade ile Azerbaycan Başbakanlık Ofisi'nde bir araya geldi.

Davutoğlu ve Rasizade, baş başa görüşmenin ardından heyetler arası toplantıya geçti.

- "Azerbaycan'ın huzuru Türkiye'nin huzurudur"

Başbakan Davutoğlu, toplantının basına açık bölümünde, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkilere dikkati çekti.

Türkiye'de Meclis'ten güvenoyu alan hükümetin, ilk yurt dışı ziyaretini Azerbaycan'a yaptığına işaret eden Davutoğlu, "Azerbaycan'ın barışı, huzuru, refahını Türkiye'ninki gibi görürüz. Bu iki ülke bayrağı arasında biz ayrım yapmayız. Karşı karşıya oturuyoruz ama bu tarafta oturanlar sizin, orada oturanlar bizim bakanımızdır" diye konuştu.

TANAP ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı gibi iki ülkenin ortak projelerinin dünyada ilgiyle izlendiğini ifade eden Davutoğlu, "Bakü-Tiflis-Kars hattını 2016'da inşallah bitireceğiz. TANAP'ı da 2018 diye düşünmüştük ama daha önce bitirmek için çaba sarf edilecek" dedi.

Azerbaycan Başbakanı Rasizade de AK Parti'nin kazandığı seçim zaferi nedeniyle Davutoğlu'nu tebrik etti.

Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin çok yüksek düzeyde olduğunu dile getiren Rasizade, "Fakat doğal olarak dünya bir yerde durmuyor. Yeni gereksinimler doğuyor. Bu nedenle ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerekiyor. Bunun için potansiyel mevcuttur" ifadesini kullandı.

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Haber Ara