Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Bakan Zeybekci Milano'ya gidecek

Bakan Zeybekci Milano'ya gidecek

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 15:31:12

Bakan Zeybekci Milano'ya gidecek
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, EXPO Milano'ya katılmak üzere, özel sektör temsilcileri ve iş adamlarından oluşan heyetle İtalya'ya gidecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Zeybekci'nin, yarın EXPO Milano'da Türkiye Pavyonu'nun resmi açılışını yapacağı bildirildi.

Türkiye'nin EXPO'ya katılımını en son teyit eden ülkeler arasında yer aldığı belirtilen açıklamada, pavyonun açılışa rekor bir zamanda yetiştirildiği ifade edildi.

Pavyonun tasarımının 2 ayda, inşaat çalışmalarının da 3,5 ayda tamamlandığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye, 4 bin 170 metrekare büyüklüğündeki alan ile EXPO Milano'daki en büyük 5. pavyona sahip bulunmaktadır. Türkiye Pavyonu'nda çalıştaylar, tema-odaklı etkinlikler, gösteriler ve konserlerin yanı sıra gurme dükkanı, restoran, kafeler, hediyelik eşya ve kütüphane için ustalıkla ve özenle tasarlanmış alanlar ve bölümler yer almaktadır.

17 Haziran'da düzenlenecek resmi açılış töreni münasebetiyle, Türkiye'nin bütün tarihsel zenginliklerini ve kültürel değerlerini yansıtan özel konserler, müzik performansları ve halk danslarının yanı sıra birçok özel etkinlik gün boyunca Türkiye Pavyonu'na renk katacak. Tüm bunlara ilaveten, Türkiye Pavyonu'nun konukları, Türk misafirliğinin sıcaklığını yaşarken Türk mutfağının meşhur yemekleri ve tatlıları ile Türk çayının ve Türk kahvesinin tadına varma şansını elde edecekler."

Haber Ara