Dolar

32,4309

Euro

34,7557

Altın

2.432,74

Bist

10.082,77

Bakan Özlü'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı:

-'Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yılı için koyduğumuz hedeflerimize bir adım daha yaklaşmış bulunmaktayız'-'İleri sanayi ülkesi hedefine doğru güven içinde yürüyecek, bütün ekonomi politikalarımızın merkezine sanayileşmeyi koyacak, Türk Sanayi Devrimi için gece gündüz çalışacak, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkacak, büyük ve güçlü Türkiye'yi hep birlikte inşa ed

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-28 11:41:43

Bakan Özlü'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı:
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Cumhuriyetin 100. yılı için koydukları hedeflere bir adım daha yaklaştıklarını belirterek, "İleri sanayi ülkesi hedefine doğru güven içinde yürüyecek, bütün ekonomi politikalarımızın merkezine sanayileşmeyi koyacak, Türk Sanayi Devrimi için gece gündüz çalışacak, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkacak, büyük ve güçlü Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Özlü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da başlattığı Kurtuluş mücadelesinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin kurulmasıyla, geri dönülmez biçimde taçlandığını bildirdi.

"29 Ekim 1923, tarihimizin en müstesna günlerinden biridir. Cumhuriyet ve bağımsızlığımız, bizim gözbebeğimizdir." değerlendirmesinde bulunan Özlü, bunu her koşulda korumanın, yüceltmenin, ileriye taşımanın ve büyütmenin binlerce yıllık şerefli tarihin ve gelecek nesillere olan sorumluluğun bir gereği olduğunu kaydetti.

Bugün, Cumhuriyetin 100. yılı için koydukları hedeflere bir adım daha yaklaştıklarını vurgulayan Özlü, "Bilimde, sanayide ve teknolojide dünyanın gerisine düşmeyecek, ileri sanayi ülkesi hedefine doğru güven içinde yürüyecek, bütün ekonomi politikalarımızın merkezine sanayileşmeyi koyacak, yetişmiş insan kaynağımızla birlikte Türk sanayi devrimi için gece gündüz çalışacak, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkacak, büyük ve güçlü Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Özlü, şöyle devam etti:

"Yurdumuzun işgali karşısında, tarihin gördüğü en büyük kurtuluş mücadelelerinden birini veren, bizlere bağımsızlığımızı armağan eden, dünya milletleri arasındaki onurlu duruşumuzu perçinleyen tüm şehitlerimizi, büyüklerimizi ve ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. 94 yıl boyunca ülkemiz önemli mesafeler almıştır. Türkiye sadece kendi coğrafyasında değil, tüm dünyada saygın, caydırıcı ve güçlü bir ülkedir. Bu gücün temelinde hiç şüphesiz milletimizin irfanı, güçlü iradesi ve bağımsızlığa olan sarsılmaz inancı vardır. Bu irade ve inanç, 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında da devreye girmiş ve milletimiz hainlere geçit vermemiştir.

Cumhuriyet Bayramımız vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 94 yıl boyunca Cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza, demokrasimize, kalkınmamıza, birliğimize ve kardeşliğimize hayat verenleri rahmet ve minnetle anıyorum.Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, aziz milletimize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Haber Ara