Dolar

32,2421

Euro

34,7764

Altın

2.412,30

Bist

10.267,09

Bakan Özhaseki: 'Silahlanacak bir şey yok'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, AK Parti iktidarı döneminde hapishanelerde işkenceler ile ret, inkar politikasının bittiğini söyleyerek, 'İşkence

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-10 19:39:31

Bakan Özhaseki: 'Silahlanacak bir şey yok'
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, AK Parti iktidarı döneminde hapishanelerde işkenceler ile ret, inkar politikasının bittiğini söyleyerek, "İşkenceye uğrayan bir Allah'ın kulu yok. Peki bundan sonra silahın ne işi var. Nedir bu silah ve terör yani silahlanacak bir şey yok" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır'da 'Sur eylem planı' bilgilendirme toplantısına katıldı. Sur ilçesinde bir otelde yapılan toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun milletvekili Çiğdem Karaaslan, Vali Hüseyin Aksoy, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Orhan Miroğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, STK temsilcileri, kamu kurum kuruluşları, Sur esnafı ve Sur'da ikamet eden vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından başlayan toplantıda il Valisi Aksoy, Sur ilçesi ile ilgili bilgi verdi.

"İKTİDAR DÖNEMİMİZDE VESAYETÇİ YAPI BİTTİ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, konuşmasına Diyarbakırlıların Ramazan ayını tebrik ederek başladı. Bakan Özhaseki, AK Parti'nin 13-14 yıllık iktidarlık döneminde bu vesayetçi yapının bittiğini ve hapishanelerde işkenceleri ile ret, inkar politikasının bittiğini söyledi. Bakan Özhaseki, "İşkenceye uğrayan bir Allah'ın kulu yok. Peki bundan sonra silahın ne işi var. Nedir bu silah ve terör yani silahlanacak bir şey yok. Şu ramazan mübarek gününde bir yerlerde bombalar patlaması ve masum insanları öldürmenin ne anlamı var. Vahşi Arap kabineleri bile İslam'dan önce 'haram aylar' derdi ve bu aylarda kimseye dokunmazdı. Hangi dinde ve imanda bomba patlatarak insanları öldürmek var. Artık bunların bitmesi lazım. kimseye bu eylemlerin faydası yoktur" dedi.

BAKAN ÖZHASEKİ SUR'UN YOL HARİTASINI AÇIKLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur'un yol haritasını açıkladı. Bakan Özhaseki, patlayan yerlerde alt yapı eksikliğini olduğunun ve bunun 26 ile 28 kilometrelik alanda şebeke suyunun hasar gördüğünü ifade etti. Bakan Özhaseki, "Çok hızlı girip bitiriyoruz, ondan sonra bina yapacağız. Sur içinde ne kadar hasar gören su hattı varsa bitiriyoruz. Ulaşımla aksaklığı ile çözmek istiyoruz. Sur'un tamamın yolunu bitireceğiz. Etrafını yeşil alan ve yürüyüş bandıyla trafik araçlarının gidip geldiği halde Sur'un tamamında yolu bitireceğiz. Sokak sağlıklaştırmasını yapacağız. Ticaret yapılırken, yıpranan ve çirkin olan sokaklar oluyor. Biz buraları daha modern bir hale getirmemiz lazım. Ulu Cami'nin olduğu yerde bunun uygulamasına başlayacağız. Daha sonra Ulu Cami'den yukarı ve aşağıya doğru yapacağız. Biz bunları etaplar halinde yapacağız. Buralarda bazalt ve ahşap karışımı kullanacağız. Dükkanlarımız daha güzel bir hal alacak. İlk uygulamayı Ulu Camii önünde başlatıyoruz. Çok güzel bir görüntü olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve beraberindekiler Sur esnafı ile STK temsilcileriyle birlikte soru cevap kısmına geçti.

Haber Ara