Dolar

32,2259

Euro

34,9974

Altın

2.446,79

Bist

10.147,46

Bakan Kılıç: '2002'den bugüne kadar yapılan tesis sayısı ise 1650'yi geçti'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yapılan tesisler hakkında açıklamalarda bulunarak, 'Türkiye genelinde baktığımızda Cumhuriyetimiz kurulduğundan beri 2012 yılına kadar inşa edilen spor tesis sayısı toplam 1550 civarı. 2012'den bugüne kadar yapılan tesis sayısı ise 1650'yi geçmiş durumda' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 23:27:38

Bakan Kılıç: '2002'den bugüne kadar yapılan tesis sayısı ise 1650'yi geçti'
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yapılan tesisler hakkında açıklamalarda bulunarak, "Türkiye genelinde baktığımızda Cumhuriyetimiz kurulduğundan beri 2012 yılına kadar inşa edilen spor tesis sayısı toplam 1550 civarı. 2012'den bugüne kadar yapılan tesis sayısı ise 1650'yi geçmiş durumda" dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Buluşması, WOW Otel'de gerçekleşti. Programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci ve amatör spor kulüp oyuncuları ile davetliler katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, "Önemli bir toplantıda birlikteyiz. Özellikle gençliğimizin gelecek yürüyüşünde önemli bir yer tutan, en önemli desteği veren amatör kulüpler ile birlikteyiz. Buraya gelen arkadaşlarımızın ne faaliyetler içerisinde olduğunu, bu faaliyetler konusunda birçok farklı yerden destek istediklerini, kimisinin bulup, kimisinin bulamadığını biliyoruz" dedi.

"2002'den bugüne kadar yapılan tesis sayısı ise 1650'yi geçti"

Ak Parti'nin iktidara gelmesinden bu yana spor konusunda çok önemli işler yaptıklarını belirten Bakan Kılıç, "Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu sorumluluğu üstlendiğinden beri spor camiası çağ atlamıştır. Sadece İstanbul'da yapılan yatırımlar, son 15 yılda nereden nereye geldiğimizi gösteriyor. Türkiye genelinde baktığımızda Cumhuriyetimiz kurulduğundan beri 2002 yılına kadar inşa edilen spor tesis sayısı toplam 1550 civarı. 2002'den bugüne kadar yapılan tesis sayısı ise 1650'yi geçmiş durumda. Geçen sene başlattığımız proje kapsamında mahalle tipi sahalarımız var. Bunların sayısı Türkiye genelinde 1300'yü geçti. Vatandaşımız orada gidip spor yapsın diye yaptık. Kullanımı ücretsiz. Gençlik Hizmetleri ile Spor İl Müdürlüklerine ait tesislerin amatör kulüplerimiz ücretsiz olarak kullanabilmekte. Bunu da sizlere kazandırdık. Sağlık konusunda ise amatörlerde yaşananları ortak çalışma ile yetiştirdiğimiz sağlıkçılarımızla giderdik, eksiklerimiz kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

"2017 yılında 15 milyon TL malzeme yardımı yaptık"

2017 yılında Türkiye'deki 13 bin spor kulübüne yapılan malzeme yardımları hakkında da konuşan Bakan Kılıç, "Toplamda değeri 15 milyon TL. Bu kadar yaptığımız yatırımın karşılığının daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun içinde el ele çalışıp, sporun daha fazla gelişmesi için çaba harcayacağız. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol çerçevesinde artık bizim tesislerimizi, MEB'in de kendi tesislerini ortak kullanım alanı olarak değerlendirebileceğiz. Tesislerimizi artık daha verimli kullanabileceğiz. Bu sene şubat ayında Antalya'da yaptığımız toplantıda artık İl Spor Müdürlüklerimiz ile Milli Eğitim Müdürlüklerimiz beraber çalışarak bunun yasal altyapısını oluşturduk. Artık sporcularımız ve kulüplerimiz ortak kullanabilecek" şeklinde konuştu.

"16 Nisan günü sizlerden evet bekliyoruz"

Yaptıkları çalışmaları millet için yaptıklarını vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:

"Gelecek nesiller için sizlerden bir şeyi rica ediyorum; 16 Nisan günü Türkiye Cumhuriyeti'nde bir halk oylaması olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi olarak seçime gideceğiz. Biz milletimize her zaman güvendik. Türkiye Büyük Milli Meclisi Başkanlık kürsüsünün arkasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazısı yazar. Biz bu değişiklikle tam anlamıyla egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir sözünü gerçekleştirmiş olacağız. Milletimiz, en üst makamdaki yöneticisini doğrudan kendisi seçecek. Biz bunu getireceğiz inşallah. Dolayısıyla 16 Nisan günü sizlerden evet bekliyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize hep beraber gideceğiz."

Haber Ara