Dolar

32,2790

Euro

34,6400

Altın

2.413,06

Bist

10.045,74

Bağımsız Gaziantep Milletvekili Özdağ: 'Zaman hamaset değil birlik zamanıdır'

Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, 'Zaman; hamaset değil, birlik zamanıdır' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-21 15:47:29

Bağımsız Gaziantep Milletvekili Özdağ: 'Zaman hamaset değil birlik zamanıdır'
Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Zaman; hamaset değil, birlik zamanıdır" dedi.

Milletvekili Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Fırat Kalkanı operasyonunda 4 askerin şehit olduğunu hatırlatarak, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere şifalar diledi. Başkanlık sistemini eleştiren Özdağ, "Ülkemizin karşı karşıya olduğu tehditler ne yazık ki kamuoyu ile her boyutta paylaşılabilecek olmanın çok ötesinde. Bundan dolayı başkanlık sisteminin bir an önce askıya alınarak, bütün siyasi partilerin ve politik güçlerin bir araya gelerek, ülkemize yönelik tehditleri aşmaya yönelik el birliği ile çalışması gerektiği zamandan geçiyoruz. Zaman; hamaset değil, birlik zamanıdır. Eğer birileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği gibi Sevr planları yapıyorsa, bütün siyasi sorumluların Birinci Meclisin İstiklal Harbini yapan Meclisin ruhu ile bir araya gelmesi gerekir. Başkanlık sistemi Türkiye'nin gündemine getirilirse Türkiye Büyük Millet Meclisi, Birinci Meclise değil Ukrayna Meclisine döner" dedi.

Türk ordusunun El Bab'a ulaştığını söyleyen Özdağ, "PKK'ya karşı sürdürülecek Suriye'deki askeri operasyonlar, IŞİD'e karşı sürdürülen askeri operasyonlarından çok daha zor olacaktır. Amerika Birleşik Devletleri ile gergin olan ilişkiler daha da gerginleşecektir. Milli birliğe en çok ihtiyaç olduğu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinde, dün Anayasa Komisyonunda olduğu gibi yarın Genel Kurula geldiği zaman çok sert tartışmalara gerek yoktur" ifadelerini kullandı.

Rus Büyükelçi Karlov'a yapılan suikasta değinen Özdağ, "Yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan verilerden hareketle değerlendirirsek, bir FETÖ'cü polis bu cinayeti yaptı. Büyükelçinin arkasına geçiyor ve tek başına dakikalarca duruyor, kameraların önünde. Suikastçı normal olarak kitlenin içine saklanır ve açığa çıkmamaya çalışır. Bu çok atipik bir davranış. Buradan okunacak şeyler; muhtemelen kendisine içeride hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı konusunda güvence verilmiştir. Eğer böyle stratejik suikast muhakkak başarıyla bitirilmek istendiyse ve arkada bu kişinin durmasından dolayı ortaya çıkacak bir komplikasyon aşılmak istendiyse içeride suikastçının başka bir veya iki bağlantısı olması şaşırtıcı olmaz. Bu bir yalnız kurt eylemi olabilir mi; çok çok küçük bir ihtimal, polis olduğu için büyükelçinin programına erişebileceği için evet. Ama kişisel kanaatim bunun bir yalnız kurt eylemi değil organize, istihbari çalışması önceden çok iyi yapılmış, bir stratejik suikast olduğu. Böyle suikastın çözümünün sadece Ankara ve Türkiye içinde gerçekleştirilemeyeceğidir. Bu dış bağlantıları olan bir suikast olma niteliğine sahiptir. Atış tekniğinden kesinlikle temel polis eğitimi dışında bir eğitim aldığı anlaşılıyor. Bu suikastçının son 2 yılının gün ve gün araştırılması gerekiyor" diye konuştu.

Haber Ara