Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Badmintonda hedef 4 olimpiyat kotası

Badmintonda hedef 4 olimpiyat kotası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-11 11:24:34

Badmintonda hedef 4 olimpiyat kotası
HALİL İBRAHİM AVŞAR - Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, 2016 Rio Olimpiyatları'na 4 sporcu göndermeyi planladıklarını söyledi.

Özmekik, AA muhabirine, Türk badmintonun olimpiyat yolundaki son durumunu değerlendirdi.

Kota müsabakalarının 2016 Mayıs ayına kadar devam edeceğini belirten Özmekik, "Hedefimiz, 2016 Rio Olimpiyatları'na 4 sporcu göndermek. Tek kadınlarda Rio garanti. Çift kadınlarda her şey ortada, tek erkeklerde geriledik ama süreç devam ediyor" dedi.

Özmekik, Bulgaristan'da düzenlenen Olimpiyat Elemesi Puan Turnuvası'nda Özge Bayrak-Neslihan Yiğit ikilisinin bronz madalya kazandığını hatırlatarak, milli sporcuların Rio yolunda önemli bir puan aldıklarını vurguladı.

Çift kadınlarda Rio vizesi almak için Özge-Neslihan ikilisinin performanslarını biraz daha arttırması gerektiğine işaret eden Özmekik, "Önceki olimpiyatta çift kadınlarda sporcularımızın, ilk 16'ya girme ihtimali bile mümkün değildi. Bu anlamda daha iyi durumdayız ama yeterli değil. Çift kadınlarda olimpiyat şansımız devam ediyor. Sınırdayız diyebilirim" ifadelerini kullandı.

- "Özge Bayrak önde"

Özmekik, Rio'da Türkiye adına tek kadınlarda kimin mücadele edeceğinin henüz belli olmadığını anlattı.

Özge Bayrak'ın şansının, Neslihan Yiğit'e göre daha fazla olduğunu kaydeden Özmekik, "Kota dönemi içinde Özge, dünya sıralamasında ise Neslihan önde. Dolayısıyla Özge'nin gitme şansı daha yüksek. Ancak daha kota müsabakaları devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

- "Tek kadınlarda farklı bir sporcu gönderebiliriz"

Özmekik, Neslihan ve Özge'nin çift kadınlarda Rio vizesi alması durumunda ise Türkiye'yi olimpiyatlarda tek kadınlarda farklı bir sporcunun temsil etmesi için uğraşacaklarını bildirdi.

Dünyada hem teklerde hem de çiftlerde olimpiyatlarda mücadele eden sporcunun bulunmadığına dikkati çeken Özmekik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Badmintonda branşlaşma var. Sadece tek kategori tercih ediyorsun. Çünkü sporcular çok büyük efor sarf ediyor. Çift kadınlarda Özge-Neslihan ikilisi kota alırsa, üçüncü bir sporcuyu tek kadınlarda Rio'ya göndermeye çalışacağız. 'Ebru Yazgan ya da Cemre Fere'yi gönderelim' diyoruz. Böylece olimpiyatlara kadınlarda üç farklı sporcu götürmüş olacağız. Sonuç olarak hedefimiz, 2016 Rio Olimpiyatları'na 4 sporcu göndermek. Tek kadınlarda Rio garanti. Çift kadınlarda her şey ortada, tek erkeklerde geriledik ama süreç devam ediyor."

Haber Ara