Dolar

32,3909

Euro

34,7729

Altın

2.396,50

Bist

10.208,65

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı'dan Vali Azizoğlu'na Ziyaret

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'na ziyarette bulundu. Ziyarette açıklama yapan Başkonsolos Süleymanlı, 'Türkiye'ye yapılan saldırı Azerbaycan devletini hiddetlendirdi' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 13:10:23

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı'dan Vali Azizoğlu'na Ziyaret
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'na ziyarette bulundu. Ziyarette açıklama yapan Başkonsolos Süleymanlı, "Türkiye'ye yapılan saldırı Azerbaycan devletini hiddetlendirdi" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile Bartın'dan Erzurum'a atanan Vali Seyfettin Azizoğlu'nu, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı ziyaret etti. Ziyarette Azerbaycan ile Türkiye'nin kardeş olduğu vurgusunu yapan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, "İnşallah beraber Azerbaycan ile Türkiye'nin ilişkilerini daha da geliştiririz. Zaten Azerbaycan ile Türkiye kardeş ülkedir. Tüm alanlarda iki ülke arasında ciddi anlamda gelişmiş ilişkiler vardır. Bu ilişkiler sayesin de Azerbaycan ile Türkiye uluslararası camiada da birbirlerini destekliyor. İlişkilerin daha iyi olması için elimden gelenin daha fazlasını yapacağız" dedi.

TÜRKİYE'YE YAPILAN SALDIRI AZERBAYCAN DEVLETİNİ HİDDETLENDİRDİ

Başkonsolos Süleymanlı, "Türkiye'ye yapılan dünkü saldırı Azerbaycan devleti olarak bizi hiddetlendirdi" diyerek, "Türkiye'ye dünkü terör saldırısından dolayı baş sağlığı dilerim. Bu hain saldırı bizi derinden üzdü. Azerbaycan devleti olarak bu saldırı bizi hiddetlendirdi ve teröre olan nefretimizi daha da güçlendirdi. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir ve bu terör belasını sonuna kadar bitirecektir" ifadelerini kullandı.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da girilen mücadelenin zor bir mücadele olduğunu belirterek, "Mücadelemiz zor bir mücadele. Güzel bir coğrafyada yaşıyoruz bundan dolayı mücadelesi de zor olacak. Devletimiz ve milletimiz terörle olan mücadelemiz de kararlılığını sürdürecektir. Bu konuda kardeş ülke olan Azerbaycan'ında böyle güzel temennileri için teşekkür ederim. İki ülkenin arasını en hızlı şekilde daha da güçlendireceğiz ve bu terör belasından da en kısa zamanda kurtulacağız" diye konuştu.

Vali Seyfettin Azizoğlu konuşmaların ardından Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı'ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Haber Ara