Dolar

32,2124

Euro

34,8394

Altın

2.412,90

Bist

10.792,53

Azerbaycan istihbaratında yapısal değişiklik

Azerbaycan istihbaratında yapısal değişiklik

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-14 15:43:10

Azerbaycan istihbaratında yapısal değişiklik
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Devlet Güvenliği Hizmeti ve Dış İstihbarat Hizmeti adlı iki yeni kurum oluşturulması yönünde kararı imzaladı.

Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde yayımlanan karara göre Aliyev, istihbarat birimlerinin faaliyetini daha verimli hale getirmek ve devlet yönetim yapısını geliştirmek için Devlet Güvenliği Hizmeti ve Dış İstihbarat Hizmeti isimli iki yeni kurum oluşturdu.

Ulusal Güvenlik Bakanlığı esasında kurulan bu iki kurumdan Devlet Güvenliği Hizmetinin başına daha önce Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Medet Guliyev getirildi. Aliyev, Dış İstihbarat Hizmeti başkanlığına ise Orhan Sultanov'u atadı.

Cumhurbaşkanı Aliyev, 17 Ekim'de Ulusal Güvenlik Bakanı Eldar Mahmudov'u görevden almış, Azerbaycan Başsavcılığı ise görevi kötüye kullandıkları ve suç işledikleri tespit edilen bazı bakanlık yetkilileriyle ilgili soruşturma başlatmıştı.

Bazı özel işletmelere yasa dışı yollarla müdahalede bulunma ve bazı iş adamlarından tehditle rüşvet almakla suçlanan yedi üst düzey istihbarat görevlisi mahkemece tutuklanmış, yaklaşık 250 istihbaratçının ise görevine son verildiği açıklanmıştı.

Haber Ara