Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'na doğru

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'na doğru

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 20:00:37

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'na doğru
İstanbul'da 23-28 Haziran'da gerçekleştirilecek Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'na hazırlanan Türkiye Genç Kadınlar Güreş Milli Takımı, Yalova'da kamp çalışmasını sürdürüyor.

Yalova 90. Yıl Spor Salonu'nda çalışmalara başlayan milli takımda 18 sporcu bulunuyor.

Ay-yıldızlı ekibin antrenörü Ertuğrul Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da düzenlenecek şampiyonaya iyi bir şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Sekiz sıklette mücadele edeceklerini belirten Aydoğdu, "Sporcularımız mental ve fiziksel açıdan hazır durumdalar. Yaklaşık 5 gün sonra şampiyonanın yapılacağı İstanbul'a gideceğiz. Madalya beklentisi olarak düşünürsek en az 2 madalya düşüncemiz var. Biz gerekli çalışmamızı yaptık. Bundan sonrasını sporcularımıza bırakıyoruz. 18 sporcumuzla sekiz sıklette yarışarak başarılı olmak istiyoruz. İnşallah sporcularımız çalışmalarının karşılığını alacaklar" diye konuştu.

Sporculardan 48 kiloda mindere çıkacak Evin Demirhan da, bu turnuvada daha önce bir final kaybettiğini hatırlatarak, "İnşallah bu İstanbul'daki Gençler Avrupa Şampiyonası'nda daha önce kaybettiğim finali telafi edip altın madalya alıp ülkemizde İstiklal Marşı'nı okutacağım. Takım arkadaşlarımızla beraber çok iyi hazırlandık. Hepimiz kendi kilomuzda gerçekten çok iddialıyız. Umarım takım halinde kupayı alırız" değerlendirmesinde bulundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ise sporcuların günde iki defa antrenman yaptıklarını, şampiyonada çok güçlü rakiplerin olduğunu anımsatarak, sporcuların orada başarılı olacağına inandığını ifade etti.

Haber Ara