Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 15:05:29

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Makedonya'nın, Irak, Suriye ve Afganistan dışındaki ülkelerden gelenleri "ekonomik göçmen" olarak nitelendirerek ülkeye almama kararının ardından Yunanistan sınırında bekletilen sığınmacılar protestolarını sürdürüyor.

Daha iyi bir yaşam umuduyla genellikle İran, Bangladeş, Fas ve Pakistan gibi ülkelerden yola çıkan göçmenler, Makedonya'nın Yunanistan sınırındaki Gevgeli kasabasında gösteri düzenledi.

Geçtiğimiz günlerde Makedon güvenlik güçleri tarafından sınıra tel örgü çekilmesinin ardından, göçmenler daha da kötüleşen hava ve hayat şartlarına dikkat çekmek için ellerinde "Sınırları açın", "Biz terörist değiliz" ve "Geri dönmek istemiyoruz" yazılı dövizlerle gösteri yaptı.

Makedonya-Yunanistan sınırında protesto yapan göçmenlerin sırtlarında taşıdıkları çocukların ellerinde de "Benim suçum ne?" ve "Hava çok soğuk" dövizleri dikkat çekerken, Makedon polisi göçmenler tarafından kapatılan tren yolunun açılması için müdahalede bulundu.

Makedonya yaklaşık 2 haftadır sadece Suriye, Irak ve Afganistan'dan gelenleri "sığınmacı" olarak kabul ederek, Batı Avrupa yolculuğu için ülkeye girişlerine izin veriyor.

Yunanistan üzerinden Makedonya'ya giren Suriyeli, Iraklı ve Afgan sığınmacılar ise kayıt altına alındıktan sonra, trenlerle Sırbistan sınırındaki Tabanovac kasabasına götürülüyor. Sığınmacılar Sırbistan'ın ardından Hırvatistan ve Slovenya üzerinden Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışıyor.

Haber Ara