Dolar

32,2389

Euro

34,7920

Altın

2.412,32

Bist

10.267,09

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-10 19:41:17

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Slovenya Başbakanı Miro Cerar, sığınmacı krizini kontrol altına almak amacıyla Hırvatistan sınırının bir bölümüne tel örgü çekmek de dahil olmak üzere bazı teknik önlemler alacaklarını söyledi.

Cerar, düzenlediği basın toplantısında, dün akşam düzenledikleri olağanüstü hükümet toplantısında, Hırvatistan üzerinden Slovenya'ya giren sığınmacıların geçişlerini kontrol altına alabilmek adına bazı teknik önlemler almayı kararlaştırdıklarını açıkladı.

Slovenya'nın sınırlarını kapatmayacağını vurgulayan Cerar, "Ancak sığınmacı krizini kontrol altına almak için Hırvatistan sınırının bir bölümüne tel örgü çekmek de dahil olmak üzere bazı teknik önlemler alacağız. Bu önlemlerle ülkeye kontrolsüz girişleri engelleyeceğiz" ifadesini kullandı.

Dün akşamki toplantıda sığınmacı krizine dair gelişmeleri ve Schengen sınırlarının korunması için alınabilecek önlemleri görüştüklerini aktaran Cerar, önümüzdeki günlerde Slovenya'nın başa çıkamayacağı bir sığınmacı akınıyla karşı karşıya kalabilecekleri ve bunun ciddi bir insani soruna yol açabileceği uyarısında bulundu.

Cerar, yaklaşan kış günlerinin ve ülkedeki sığınmacı merkezlerinin sınırlı kapasitelerinin sorunu daha ciddi bir hale getirebileceğine işaret ederek, alınan teknik önlemler sayesinde ülkeye giren sığınmacıların en iyi şekilde sığınmacı merkezlerine yönlendirileceğini söyledi.

Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa'ya ulaşmaya çalışan sığınmacıların kullandığı "Balkan rotası" üzerindeki en küçük ülke olan Slovenya'daki sığınmacı merkezlerinde halen 2 bin 343 sığınmacı kalıyor.

Sığınmacı akının Slovenya'ya yöneldiği 16 Ekim'den itibaren ülkeye 167 bin 505 sığınmacı giriş yaptı.

Haber Ara