Dolar

32,3382

Euro

34,8546

Altın

2.383,60

Bist

10.264,56

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 19:49:17

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar, Batı Avrupa ülkelerinin Macaristan'a geri göndermeyi planladığı 40 bin sığınmacıyı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Bakan Lazar, düzenlediği haftalık basın toplantısında, "Batı Avrupa ülkeleri yaklaşık 40 bin sığınmacıyı Macaristan'a geri yollamak istiyor. Macaristan, geri gönderilmeyi bekleyen sığınmacılardan bir tanesini bile kabul etmeyecek. Çünkü sığınmacılar Avrupa Birliği'ne Macaristan'dan değil Yunanistan'dan girdiler, bu yüzden oraya yollanmalı" ifadelerini kullandı.

Macaristan'a yasal yollardan iltica başvurusunda bulunan tüm siyasi sığınmacılara her türlü korumanın sağlandığını belirten Lazar, ülkesinin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ekonomik sebeplerden dolayı gelenleri kabul etmeyeceğini söyledi.

- Macaristan'a sığınmacı girişi durdu

Sınırlarını korumak amacıyla attıkları hukuki ve fiziki adımların başarılı olduğunu savunan Lazar, "Macaristan'a bu yıl yaklaşık 400 bin sığınmacı giriş yaptı. Ama bu rakam 15 Eylül'den sonra Macar-Sırp sınırında 4 bine düştü. Hırvat-Macar sınırında ise 17 Ekim'den bu yana yaklaşık bin kişi ülkeye girmeye çalıştı" dedi.

Haber Ara