Dolar

32,3872

Euro

34,7796

Altın

2.435,01

Bist

9.991,79

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 16:22:09

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Almanya'nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, "Federal hükümet sığınmacı başvurularının azaltılması için gerekli tedbirleri almazsa, Bavyera hukuki yollardan Anayasa Mahkemesine başvuracak" dedi.

Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı ve Bavyera Eyaleti Başbakanı Horst Seehofer ile başbakanlık binasında basın toplantısı düzenleyen Herrmann, sığınmacıların geçişlerini sınırlandırmak için sınır kontrollerinin devam edeceğini açıkladı.

Sığınmacı alımı konusunda limitlerine ulaştıklarını dile getiren Herrmann, "Sığınmacıların acilen sınırlandırılması kaçınılmaz. Federal hükümetten, Almanya'nın sınırlarının doluluk oranına ulaşması noktasında, hızlı, açık ve uluslararası dikkat uyandıracak bir sinyal vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Herrmann, Almanya'daki mevcut sığınmacı sayısının iki, üç hatta dört katına çıkabileceğini ileri sürerek, "Federal hükümet sığınmacı başvurularının azaltılması için gerekli tedbirleri almazsa, Bavyera hukuki yollardan Anayasa Mahkemesine başvuracak" dedi.

- "Sığınmacı sayısının azaltılması gerekli"

Bavyera Eyaleti Başbakanı Seehofer de uzun zamandır, dernekler, kurumlar ve ilgili kuruluşlarla sığınmacı politikaları üzerine görüştüğünü hatırlatarak, bu görüşmelerden çıkan ortak kanının sığınmacıların Almanya'ya uyumunun güçlendirilmesi olduğunu belirtti.

Gelecekte de farklı kültürlerden insanların barış içinde yaşamalarını amaçladıklarını dile getiren Seehofer, eğitimin gerekli uyumu göstermek için en önemli kapı olduğunu dile getirdi. Seehofer, "Bavyera'da yeni bir uyum yasası yapmak istiyoruz. Almanca öğrenmek de bu yasanın olmazsa olmazı" dedi.

Seehofer, Bavyera eyaletinin yeni sığınmacı yurtları oluşturacağını ve bunun için eyaletin 240 milyon avro yatırım yapacağını açıklayarak, böylece Bavyera'nın 2016 yılında sığınmacı programları için toplam 489 milyon avro harcayacağını kaydetti.

Sığınmacıların uyum sürecinin ancak sığınmacı sayısında kısıtlamaya giderek sağlanabileceğini söyleyen Seehofer, "Sığınmacı sayısını iç güvenliğimizi sağlamak için de sınırlandırmalıyız. Bu sadece terörle alakalı bir durum değil, aksine genel olarak suç işlenmesiyle alakalı. Sığınmacı sayısının azaltılması mutlaka gerekli" diye konuştu.

Haber Ara