Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 16:25:41

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Almanya'nın sığınmacıların ülkeye gelişini kısıtlamak için pazar günü akşamından itibaren yeniden sınır kontrolleri yapmaya başlaması etkisini gösterdi.

Federal polis sözcüsü Wolfgang Hauner, Almanya-Avusturya sınırında yeniden kontrollerin yapılmasından sonra bugün yaklaşık 850 sığınmacının Münih'teki ana tren garına geldiğini söyledi.

Federal polisin sınır kontrolleri konusunda hala hazırlıklarını sürdürdüğü için bazı trenlerin kontrolsüz geçtiğine işaret eden Hauner, öğlene kadar da toplam 500 sığınmacının bulunduğu 2 trenin daha gelmesinin beklendiğini kaydetti.

Bavyera eyaletine dün de yaklaşık bin sığınmacının geldiği ifade edilerek bu sığınmacıların hemen Almanya geneline dağıtıldığı belirtildi.

Almanya'ya eylül başından sonra günde ortalama 5 bin olmak üzere toplam 63 bin sığınmacı gelmişti.

Sığınmacıların çoğu Viyana üzerinden trenlerle Freilassing sınır kapısına geliyor, burada isimleri, geldikleri ülke ve kaç yaşında oldukları sorulduktan sonra Münih'teki ana tren garına götürülüyor.

Sığınmacı akınının üstesinden gelememeye başlayan Almanya, pazar günü akşamı Schengen Anlaşması'nı geçici bir süre askıya almayı ve yeniden sınır kontrolleri yapmaya karar vermişti.

Haber Ara