Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-07 22:34:00

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, Danimarka hükümetinin Suriyeli mültecilere özellikle gıda yardımı olarak kullanılmak üzere 70 milyon Danimarka kronu (32 milyon Türk lirası) değerinde bir yardım paketi sunacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan haberde, Jensen hem Suriye içinde evinden olanlara hem de Suriye'ye komşu ülkelerdeki mültecilere yardım etmek için bu kararı aldıklarını belirtti.

"Birleşmiş Milletler'in paraya ihtiyacı var. Suriye içinde evinden olan ve bölge ülkelerindeki milyonlarca sığınmacının gıda harcamalarında kısıtlamalara gittiler. Bu nedenle yardımımızın büyük bölümü gıda harcamaları için kullanılacak" diye konuşan Jensen, Suriye'de ve komşu ülkelerdeki yardım kuruluşlarına daha fazla yardım edilmesi gerektiğini kaydetti.

Jensen, ayrıca bütün ülkelerin, özellikle de zengin Körfez ülkelerinin bölgede yaşanan trajedi konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığından edilinen bilgiye göre, 70 milyon kronluk yardımın 30 milyon kronu, Suriye içinde 4,2 milyon insana gıda yardımında bulunan BM'nin gıda yardımı programına, 25 milyon kronu BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne ve 15 milyon kronu da Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne aktarılacak.

Danimarka son yardımla beraber Suriye iç savaşının patlak verdiği 2011 yılından bu yana Suriyeli mültecilere toplam 1,1 milyar kron (500 milyon Türk lirası) insani yardımda bulunmuş oldu.

Haber Ara