Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Avrupa'da sığınmacı krizi

Avrupa'da sığınmacı krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-17 15:15:46

Avrupa'da sığınmacı krizi
Estonya Başbakanı Taavi Roivas, Avrupa Birliği'nde (AB) yaşanan sığınmacı krizine ilişkin, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'e mektup yazarak, Türkiye'ye daha fazla mali yardım sağlanması gerektiğini kaydetti.

Roivas mektubunda, AB'nin Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı Türkiye ve Lübnan'da daha aktif rol oynamasını istedi.

Mektupta, "Biz mevcut durumu gözden geçirerek, mültecilerin ilk yerleşim ülkeleri olan Türkiye ve Lübnan'daki koşullarını iyileştirmek adına daha fazla mali yardım yapılmasını sağlamalıyız. Sığınmacılara evlerinin yakınında yardım edersek, Avrupa'nın üzerindeki göç baskısını da azaltmış oluruz" ifadelerine yer verdi.

Lübnan'ı örnek gösteren Estonyalı Başbakan, Lübnan'da bulunan 1.5 milyon Suriyelinin insani yardıma ihtiyaç duyduğuna dikkati çekerek, "Avrupa'nın iç sınır kapılarını kapatarak mülteci sorunu çözülemez" ifadelerini kullandı.

Roivas, geçen hafta Estonya basınında yer alan haberlerde, AB'nin, 2 milyondan fazla mülteciye kucak açan Türkiye'ye yardım etmesi ve Suriye'de barışın sağlanması için gerekli adımları atması gerektiğini belirtmişti.

AB Komisyonu Başkanı Juncker'in sığınmacıların dağıtımı planına göre, Estonya'nın 373 sığınmacıyı kabul etmesi bekleniyor.

Haber Ara