Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Avcılar Ambarlı'da yıkım

Avcılar Ambarlı'da yıkım

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-13 16:16:46

Avcılar Ambarlı'da yıkım
Avcılar Ambarlı Mahallesi'nde 2005'te "Afet Risk Alanı" ilan edilen bölgedeki binalar, belediye ekiplerince yıkılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makineleriyle gerçekleştirilen Etibank Tesisleri Caddesi'ndeki yıkıma, olay yerinde toplanan daire sahipleri tepki gösterdi.

Yıkılacak binaların öncelikle su ve elektriğinin kesildiğini belirten mahalle halkı, 1 haftadır elektriksiz ve susuz yaşadıklarını ifade etti.

Mahalledeki bazı apartmanların giriş kapılarında "Zabıta giremez, tebligat yapılamaz" yazısı bulunurken, binaların ön cephesinde ise "Barınma haktır, engellenemez, diren Ambarlı" afişlerinin asılı olduğu görüldü.

Konut sahipleri, kendilerine hiçbir bedel ödenmeden tapulu, iskanlı, ruhsatlı evlerini terk etmelerinin istendiğini ileri sürdü.

Belediye ekipleri yıkım çalışması yaparken, zabıta ve polis de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Yıkılan binalarda dairesi bulunan Kemal Aydın, "30 yıllık birikimimizle satın aldığımız daireyi elimizden alıyorlar. Hiçbir hak talep edemeden, bize hiçbir yer göstermeden evlerimizden çıkarıyorlar" iddiasında bulundu.

Aydın, 600 hanenin mağdur edildiğini savunarak, başvurdukları yetkililerden sonuç elde edemediklerini, kendilerine kira ya da başka bir yardımın da yapılmadığını söyledi.

Zehra Gümüştepe adlı daire sahibi ise eşya ve bavullarını alıp çıkmalarının istendiğini ifade ederek, komşularının kendilerine yiyecek-içecek yardımında bulunduğunu anlattı.

Gümüştepe, "Bize ne vereceklerse versinler. Para mı verecekler, ev mi gösterecekler... 10 yıldır başvurmadığımız yetkili kalmadı. Artık mücadele etmeye gücümüz de yok" diye konuştu.

Haber Ara