Dolar

32,3524

Euro

34,7299

Altın

2.406,15

Bist

10.097,39

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-30 10:28:08

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler
Uluslararası Türkistanlılar Dayanışma Derneği (TÜRKİSTAN-DER), Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepki gösterdi.

Derneğin yönetim kurulundan yapılan yazılı açıklamada, mübarek günlerde yapılan saldırının bütün insanlığa ve Allah'a karşı işlenmiş bir suç olduğu belirtildi.

Türkiye'deki Türkistanlı muhacir camiasının, olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, Türkiye'ye de "geçmiş olsun" dileğinde bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'de yaşayan Türkistanlı Müslümanlar olarak, İstanbul havaalanındaki saldırıda hayatını kaybeden bütün insanların, yakınlarının ve Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz. Olayda sayısını kesin olarak tespit edemediğimiz Türkistanlılar da vefat etmiştir. Özbekistan, Doğu Türkistan, Suudi Arabistan ve Türk hemşehrilerimizden bazılarının cenazeleri İstanbul'da defnedilmiştir."

- "Teröre destek verenleri lanetliyoruz"

Alkhidmat Vakfı (Pakistan) Muhammad Abdus Shakoor da yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonucu onlarca masum insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Vakıf olarak bu terör saldırısını ve teröre destek verenleri lanetlediklerini vurgulayan Shakoor, "Saldırıda hayatını kaybeden masum kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türk kardeşlerimizin başı sağolsun. Pakistan ve Türkiye iki devlet tek millettir. Bu zor zamanlarda Pakistan halkı olarak Türkiye halkının yanındayız ve çekilen acıları paylaşıyoruz.​" ifadelerini kullandı.

Haber Ara