Dolar

32,4178

Euro

34,7861

Altın

2.434,79

Bist

10.082,77

Ataç: 'Büyük zaferi gururla kutluyoruz'

Çanakkale Zaferinin yıl dönümü dolayısı ile bir açıklama yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Çanakkale Savaşı milletimizin özgürlük ve bağımsızlık direnişinin ilk adımlarının atıldığı, tarihimizin en önemli zaferlerinden biridir' diye belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-17 12:57:19

Ataç: 'Büyük zaferi gururla kutluyoruz'
Çanakkale Zaferinin yıl dönümü dolayısı ile bir açıklama yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Çanakkale Savaşı milletimizin özgürlük ve bağımsızlık direnişinin ilk adımlarının atıldığı, tarihimizin en önemli zaferlerinden biridir" diye belirtti.

"Çanakkale Savaşı milletimizin özgürlük ve bağımsızlık direnişinin ilk adımlarının atıldığı, tarihimizin en önemli zaferlerinden biridir. Bu onurlu zaferde on binlerce vatansever omuz omuza savaşmış ve yine binlercesi şehit olarak tarihin en önemli direnişinin sembolü olmuşlardır" diye ifade eden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Emperyalist güçler karşısında kaderine boyun eğmeyi reddeden kahramanların destanı olan Çanakkale Savaşı, aynı zamanda ulusumuza Atatürk gibi dahi bir lideri armağan etmiştir. Türk bağımsızlık savaşının temelleri yine Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmış, bu zaferden sonra Türk Milleti Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlığa ulaşmıştır. Çanakkale Zaferini bir kez daha gurur ve mutlulukla kutlarken, bu zaferin bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla, dayanışma içinde verilen onurlu bir mücadele olduğunu unutmamamız gerekiyor. Çanakkale Zaferinin yıl dönümünde, büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk'ü, canı pahasına vatan savunmasında gözünü kırpmadan şehit düşen askerlerimizi bir kez daha minnetle anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum. Çanakkale'de yaşamını kaybedenlerin aziz hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum" diye belirtti.

Haber Ara