Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

ASO Başkanı Özdebir:

ASO Başkanı Özdebir:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-03 15:00:50

ASO Başkanı Özdebir:
Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Nurettin Özdebir, 1 Kasım seçimlerinin başarılı bir biçimde geride bırakıldığını belirterek, "Artık, işlerin başına dönme ve ekonomik sorunlar üzerinde odaklanma zamanı gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Özdebir, yazılı açıklamasında, yapısal reformlarla ekonomik büyümenin önünün açılması gerektiğine işaret etti.

"Artık, işlerin başına dönme ve ekonomik sorunlar üzerinde odaklanma zamanı gelmiştir" diyen Özdebir, bundan böyle önceliğin ekonomi olması gerektiğinin altını çizdi.

Hükümetlerin ilk 100 gününün icraat için çok önemli olduğunu anlatan Özdebir, "Bu nedenle çok iyi değerlendirilmelidir. Yapılacak öncelikle şeyler bellidir. Öncelikle ekonominin önünü tıkayan konularda yapısal reformları gerçekleştirerek üretimin ve ekonomik büyümenin önü açılmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

- "Asgari ücret zammı gözden geçirilmeli"

Vaatlerin ekonomik etkilerinin iyice hesaba katılması gerektiğini belirten Özdebir, asgari ücrete ilişkin şunları kaydetti:

"Asgari ücrete yapılacak yüzde 30'luk zammın ekonominin rekabet gücü açısından önemli etkileri olacaktır. Biz her zaman, verimlilik artışıyla desteklenmeyen ücret artışlarının ekonomi üzerinde olumsuz etkiler doğuracağını ifade etmişizdir. Asgari ücret, ülkemizde başta cezalar olmak üzere birçok ekonomik değişkenin de belirleyicisidir. Ayrıca asgari ücrete yapılacak zam, ücret skalasının her aşamasını etkileyecek ve ücretlerde genel bir artışa yol açacaktır. Bunun rekabet gücümüzü olumsuz etkileyeceği açıktır. Ekonomik vaatlerin özelikle düşük gelirli kesimlerin gelirlerini etkileyerek toplumsal refahta geçici bir artış sağlayacağı açıktır ancak, bu artışlar sonunda yine dar gelirlileri vuracaktır. Bu nedenle toplumsal refahta kalıcı artışlara yol açacak uzun vadeli ve sürdürülebilir politikalara odaklanılmasında, kısa vadeli çözümlerin olumsuz ekonomik sonuçlarının bir kez daha değerlendirilmesinde büyük yarar görmekteyiz. Kurulacak yeni hükümetten asgari ücret zammını gözden geçirmesini istiyoruz."

Haber Ara