Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

ASKON Genel Başkanı Koca:

ASKON Genel Başkanı Koca:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 16:18:59

ASKON Genel Başkanı Koca:
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, seçimlerin bir an önce tekrarlanmasının, acil bir hükümet kurulmasının ve sorunların ciddi bir şekilde ele alınarak tekrar siyasi ve ekonomik istikrarın getirilmesinin mecburi olduğunu belirterek, son dönemdeki kazanımların kaybedilmemesi gerektiğini bildirdi.

Koca, 1 Kasım'da yapılacak seçimlere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, son dönemdeki ekonomik kazanımlara dikkatleri çekerek, siyasi ve ekonomik istikrar vurgusu yaptı.

7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan milli irade koalisyonu işaret etmesine rağmen bu konuda siyasi partilerin gerekli uzlaşıyı sağlayamadığını aktaran Koca, bu süreç içinde Türkiye'nin siyasi ve ekonomik olarak durağan bir döneme girdiğini, yaşanan son gelişmelerin ülkenin bir an önce huzur ve sükunet ortamına kavuşmasını elzem kıldığını kaydetti.

Koca, 7 Haziran'da gerçekleştirilen seçimin kendilerine siyasi söylemlerin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gösterdiğini belirterek, bu çalışmaların birbirinden kırıcı ve ötekileştirici açıklamalar nedeniyle boşa çıktığını anlattı.

Bu alanda oluşan boşluğun her geçen gün Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarına eksi olarak geçtiğini dile getiren Koca, şu ifadeleri kullandı:

"7 Haziran sonrası oluşan belirsizlik ve güvensizlik ortamı yatırımcının iştahını kesmiş, yatırımcıyı isteksiz hale getirmiştir. Bütün bu yaşanan süreçte geçmişten bugüne elde ettiğimiz kazanımlar durağanlaşma noktasına gelmiştir. Bu bağlamda bir an önce seçimlerin tekrarlanması acil bir hükümet kurulması ve sorunların ciddi bir şekilde ele alınarak tekrar siyasi ve ekonomik istikrarın getirilmesi elzemdir. Son dönemdeki kazanımlar kaybedilmemeli. İş dünyasının bir temsilcisi olarak 1 Kasım'da gerçekleştirilecek olan genel seçimin ülkemizin hayrına bir sonuç getirmesini diler siyasi ve ekonomik istikrarın tekrar yakalanmasını temenni ederiz."

Haber Ara