Dolar

32,2424

Euro

34,7729

Altın

2.406,37

Bist

10.267,09

Arap Gazeteciler Federasyonu'ndan Filistinlilere destek

Arap Gazeteciler Federasyonu'ndan Filistinlilere destek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-21 01:53:25

Arap Gazeteciler Federasyonu'ndan Filistinlilere destek
Arap Gazeteciler Federasyonu, yerleşimci Yahudi grupların terör örgütleri listesine alınması ve üyelerinin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını hedefleyen girişimi desteklediğini açıkladı.

Arap Gazeteciler Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Arap Birliği'nin, Yahudi yerleşimci grupların terör örgütleri listesine alınması ve üyelerinin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını hedefleyen girişimine mutlak suretle destek olunduğu belirtildi.

Açıklamada, sonuncusu 18 aylık bebek Ali Devabişe'nin ve babasının öldürülmesi, ailenin diğer fertlerinin yaralanması olan İsrail yönetimin Filistin halkına yönelik devamlı işlediği suçlar göz önüne alınarak bu önemli girişimin desteklendiği kaydedildi.

İsrail'in ayrıca, Filistinli Gazeteciler Sendikası Yönetim Kurulu üyesi Halid Bulbul'u yüksek lisansını tamamlaması için Kahire'ye gitmekten alıkoyduğu gibi Filistinli gazetecilerin özgürce hareket etmesini engellediği ifade edildi.

Öte yandan, Arap Avukatlar Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerle dayanışma amacıyla 24 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00'de 1 saatlik greve gidileceğini bildirildi.

Açıklamada, tüm Arap avukatların eyleme katılmaları istendi.

Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz sabahı Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları ağır yaralanmıştı. 31 yaşındaki baba Saad Devabişe de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Haber Ara