Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Antalya'daki cinayet

Antalya'daki cinayet

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 21:11:11

Antalya'daki cinayet
Antalya'da kız arkadaşı Deniz Aktaş'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Lokman Barış Çelik hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Lokman Barış Çelik (40), öldürülen Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin, tanık polis memuru Yasin Kaya, komşuları Recebiye Esengin, apartman yöneticisi Ziya Kalkavan ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada ilk dinlenen tutuklu sanık Çelik, Deniz Aktaş ile internet kafe işlettiği sırada tanıştıklarını, Aktaş'ın sık sık iş yerine geldiğini söyledi. Bir defasında dershaneye geç kaldığı için kendisini bıraktığını belirten Çelik, "Ertesi gün yine geldiğinde markete gittik. Deniz bana 'Galiba senden hoşlanıyorum' dedi. Ben de kendisine 'Emin misin?' diye sordum. Aramızdaki yaş farkını söyleyip evli olduğumu belirttim. Bunun üzerine Deniz bozuldu ancak bu durum benim de hoşuma gitmişti" diye konuştu.

Sanık Çelik, Aktaş'ın kendisine boşanması yönünde baskı yaptığı için zaman zaman tartıştıklarını öne sürdü. Boşanma davasını açtıktan sonra aralarındaki kavgaların da arttığını belirten Çelik, "Bu dönemde belki 10-15 defa ayrıldık" dedi.

Olayın yaşandığı gece ise yine tartışmaya başladıklarını ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Eve geç gelmem nedeniyle Deniz ile tartıştık. Sürekli kanal değiştirmesi üzerine kendisine kanal değiştirmeyi bırakmasını, bir yerde durmasını söyledim. Deniz bir moda kanalında durdu. O programa katılanlar birbirlerine karşı seviyesiz konuşmalar yaptığı için ben daha kaliteli bir şey açmasını söyledim. Bunun üzerine 'İstediğim yeri açarım, sen kimsin?' şeklinde hakaret etti. Deniz, eşim Ayfer ve oğluma hakaretler etmeye başladı. Bunun üzerine tartıştık. Deniz cama çıkıp bağırmaya başladı. Korkutmak için iki, üç defa silahın namlusunu çekip bıraktım. Ben bu aşamada hakaretlerine dayanamadım sonrasında sadece barut ve duman kokusunu hatırlıyorum. Deniz'in öldüğünü anlayınca hayatıma son vermek istedim ancak kızımla görüştükten sonra vazgeçerek polislere teslim oldum."

- "Darp raporu var"

Duruşmada dinlenen Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin, kızının Lokman Barış Çelik ile ilişkisine onay vermediğini, ikisinin sürekli tartıştıklarını ve kızının şiddet gördüğünü iddia etti.

Yetişkin, kızının Çelik tarafından darp edildiğini anlatarak "Deniz 2014 Mayıs ayında yine şiddet görmüştü, birlikte darp raporu aldık. O sırada 4 ay Barış'a uzaklaştırma verdiler. Barış kızımı sürekli tehdit ediyordu, 'Anneni, kız kardeşini öldürürüm' diye tehditler ediyordu, psikolojik baskı uyguluyordu" diye konuştu.

Çelik'in kızını öldürdükten sonra kendisini aradığını söyleyen Yetişkin, "(Kızını öldürdüm her şey bitti) dedi. Sonra ben şok geçirdim. Tekrar kendisini aradım, 'Sen iyi bir anne olsaydın' diye birtakım şeyler söyledi. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

Tanık olarak dinlenen polis memuru Yasin Kaya, ihbar üzerine gittikleri evde içeriden iki el ateş sesi duyduklarını söyledi. Zanlının kapıdan kendisini öldüreceğini söylediğini anlatan Kaya, ikna ederek Lokman Barış Çelik'in kapıyı açmasını sağladıklarını, içeri girdiklerinde de Deniz Aktaş'ı ölü bulduklarını kaydetti.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi, sanığın psikolojik tedavi gördüğüne dair hastane raporunun beklenmesi, öldürülen Deniz Aktaş'ın şiddet gördüğüne dair darp raporu ve telefon kayıtlarının toplanması için ertelendi.

- Adliye önünde gösteri

Duruşmanın ardından Antalya Adalet Sarayı önünde toplanan Antalya Kadın ve Dayanışma Derneği üyeleri, sloganlar ve pankartlarla kadın cinayetlerini protesto etti.

Dernek adına konuşan avukat Özlem Demirok Uçal, Deniz Aktaş'ın evde öldürüldüğü sırada polis memurlarının kapıda uzun süre zanlıyı ikna etmeye çalıştığını iddia etti. Polis memurları hakkında takipsizlik kararı verildiğine işaret eden Uçal, "Haklarında takipsizlik kararı verilen polislerin Deniz'in ölümünden sorumlu olduğunu düşünüyoruz. Kanaatimizince Deniz'in ölüme gidişinde ihmali bulunan kolluk kuvvetleri hakkında soruşturma etkin şekilde yapılmamıştır. Deliller yeterince toplanmamış, müştekiler ve tanıkların ifadesine yeterince başvurulmamıştır" ifadesini kullandı.

Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin de kadın katillerinin ceza indirimi almasını istemediğini söyledi. Zanlının yalan söylediğini ve kızına iftira attığını öne süren Yetişkin, "Bu iftiralarla kendine indirim yapılmasını istiyor. Devlet bunları duysun, indirim vermesin. Polis 'Kapıyı kırardım ama kırmadım' diyor. Katili koruyor, kızımı korumuyor" diye konuştu.

Antalya'da yaşayan Deniz Aktaş, birlikte yaşadığı Lokman Barış Çelik tarafından 5 Mayıs 2015 tarihinde silahla ateş edilerek öldürülmüştü.

Haber Ara