Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Antalya'daki cinayet davasında karar

Antalya'daki cinayet davasında karar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 16:01:01

Antalya'daki cinayet davasında karar
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 17 yaşındaki üvey kızını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kadınla annesi, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Fatma Anbar ve annesi Nazmiye Yurtyapan (84), tutuksuz sanık Hıdır Anbar ile taraf avukatları katıldı.

Son savunmaları için söz verilen sanıklardan Yurtyapan, daha önce söylediği gibi suçu tek başına işlediğini belirtti.

Olay anında evde torunu ile yalnız olduğunu anlatan Yurtyapan, "Bu suçu tek başına ben işledim. Kızım Fatma'nın olayla ilgili uzaktan yakından alakası yoktur. Yaşım nedeniyle de tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Avukatı Hicran Ceylan da müvekkilinin kendisini korumak amacıyla suçu işlediğini, bunu da kabul ettiğini dile getirerek, yaşı ve sağlık durumu dikkate alınarak adli kontrolle tahliyesini talep etti.

Sanıklardan Fatma Anbar ise olay anında evde bulunmadığını öne sürdü. Olay günü eşiyle dışarıda olduklarını anlatan Anbar, "Eve geldiğimizde olayla karşılaştık. Olayla bir ilgim yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Fatma Anbar'ın avukatı Mustafa Ceylan da davada müvekkilinin lehine şüphe doğduğuna işaret ederek, "Şüpheden sanık yararlanır evrensel ilkesi çerçevesinde müvekkilimin beraatine ve tahliyesine karar verilmesini istiyorum" ifadesini kullandı.

Hıdır Anbar ise kendisinin ve eşi Fatma Anbar'ın maktulün öldürülmesiyle ilgileri olmadığını, beraatlerini istediklerini kaydetti.

Verilen aranın ardından Nazmiye Yurtyapan ve Fatma Anbar'a "çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, duruşmalardaki iyi hallerini göz önünde bulundurarak cezayı müebbet hapse indirdi.

Mahkeme heyeti, Hıdır Anbar'ın ise yeterli delil bulunmadığı için beraatine karar verdi.

- "Temyiz hakkımızı kullanacağız"

Avukat Hicran Ceylan, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, savcılığın görüşü doğrultusunda mahkemenin sanıklar Nazmiye Yurtyapan ve Fatma Anbar'ı birlikte fail oldukları iddiasıyla müebbet hapse mahkum ettiğini söyledi. Ceylan, kararı temyiz edeceklerini bildirdi.

Avukat Mustafa Ceylan da delillerin ceza verilmesi için yeterli olmayacağı yönünde savunma yaptıklarını belirterek, "Şüpheden dolayı ceza yargılaması olmayacağını, şüpheden her zaman sanığın yargılanması gerektiğini belirttik ancak mahkeme her iki sanığa da en ağır cezayı verdi. Temyiz hakkımızı kullanacağız" dedi.

Manavgat ilçesinde geçen yıl 14 Temmuz'da, Hıdır-Fatma Anbar çiftinin evlatlık edindiği Dilek Anbar, evde ölü bulunmuş, olayla ilgili üvey anneannesi Nazmiye Yurtyapan tutuklanmıştı. Yurtyapan, kendisine bıçak çektiğini iddia ettiği Anbar'ı eşarpla boğduğunu söylemişti.

İlçe Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmanın ardından Fatma Anbar da üvey kızını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.

Haber Ara