Dolar

32,3897

Euro

34,7222

Altın

2.432,37

Bist

9.986,92

Antalya'da ormanlık alandaki yangın

Antalya'da ormanlık alandaki yangın

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 11:27:24

Antalya'da ormanlık alandaki yangın
Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki ormanlık alanda faaliyet gösteren 5 işletmenin zarar gördüğü yangının ardından hasar tespit çalışması başlatıldı.

Sabah saatlerinde Çakırlar mevkisinde bulunan, "Sosyete Pazarı" olarak bilinen bölgeye gelen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, inceleme yaptı. İşletme sahipleri de bölgede temizlik çalışmasına başladı.

İşletme sahiplerinden Ali Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alevlerin tüpün patlamasıyla hızla yayıldığını söyledi.

Alevler nedeniyle itfaiye ekiplerinin işletmelere yaklaşamadığını belirten Taşkın, şöyle konuştu:

"Bölgedeki işletmelerde naylon brandalar, ahşap oturma alanları ve çam ağaçları bulunuyor. Burada çıkacak yangına itfaiyenin müdahale etme şansı yoktu. Yaklaşık 250 bin lira zararımız var. İşletmelerimiz ormanlık alanda olduğu ve tamamı ahşap yapılardan oluştuğu için sigorta şirketleri, hiçbir işletmeye sigorta yapmamıştı. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Ayrıca, işletmelerdeki doğal güzellikler de tamamen yandı. Ne yapacağız, bilmiyoruz."

İşletme sahiplerinden Özay Bayık da 8 yıldır bölgede kahvaltı hizmeti verdiklerini anlattı.

İşletmesindeki bütün eşyaların kül olduğunu aktaran Bayık, yaklaşık 100 bin lira hasar oluştuğunu kaydetti.

Çakırlar mevkisindeki işletmede dün gece çıkan yangın, kısa sürede büyümüştü. 5 işletme ve yaklaşık 10 dönümlük ormanlık alanın zarar gördüğü yangın, Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmüştü.

Haber Ara