Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 16:56:50

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Gürcistan devlet erkanı, Ankara'daki terör saldırısının kurbanları için Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği'nde açılan taziye defterini imzaladı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, defteri imzaladıktan sonra Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü'ye taziyelerini iletti. Saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Margvelaşvili, Gürcistan olarak saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve Türk halkının yanında olduklarını belirtti.

Başbakan İrakli Garibaşvili ise taziye defterine yazdığı mesajında "Bu korkunç eylemi şiddetle kınıyoruz. Terörizmin hiçbir gerekçesi olamaz. Büyük üzüntünüzü paylaşıyoruz ve lütfen bizim en derin taziyelerimizi ve desteğimizi kabul edin" ifadesine yer verdi.

Genelkurmay Başkanı Vakhtang Kapanadze de mesajında, bu olayın terörizmin sınır tanımadığının bir kanıtı olduğunu belirterek, terörizme karşı ülkelerin işbirliği yapması gerektiğini vurguladı.

Gürcistan İçişleri Bakanı Giorgi Mgebrişvili de taziye defterini imzaladı. Mevkidaşı Selami Altınok'a da taziye mesajı gönderen Mgebrişvili, saldırının demokrasi ve ifade özgürlüğüne yapıldığı belirterek Türkiye'ye desteklerini ifade etti.

Deftere ana muhalefet partisi "Birleşik Ulusal Hareket" milletvekilleri de imza attı.

Gürcü Dışişleri Bakanlığı da bir taziye mesajı yayımlayarak saldırıyı kınamış ve Türk halkına ve hükümetine başsağlığı dilemişti.

Haber Ara