Dolar

32,4162

Euro

34,7270

Altın

2.431,57

Bist

10.082,77

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 16:05:15

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Ankara'da yapılan terör saldırısı, Giresun'da da protesto edildi.

Debboy mevkisinde bulunan PTT önünde toplanan sivil toplum örgütleri ve siyasi parti üyeleri, basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Giresun Şube Başkanı Gökhan Topal, 10 Ekim'de Ankara'da yaşanan saldırıya tepki göstermek, yaşanan acıları ifade etmek, katliamın hesabını sormak ve asla sessiz kalmayacaklarını dile getirmek için alanlarda olduklarını söyledi.

Barış isteklerini her platformda dile getirmeye devam edeceklerini kaydeden Topal, "Daha ne kadar gencecik bedenlerimizi feda edeceğiz? Daha ne kadar çocuklarımızı buzdolaplarında saklayacağız? Daha ne kadar keskin nişancıların hedefi olarak hayatlarımızı kaybedeceğiz? Daha ne kadar bizim yüreklerimizin, bizim bedenlerimizin üzerinde savaş dansı yapacaksınız? Bu vahşi saldırılara rağmen barış talebimizi çok güçlü bir şekilde dillendirmeye devam edeceğiz. Acilen sizleri, barışı inşa etmeye ve savaşı sonlandırmaya davet ediyoruz" dedi.

Grup, gerçekleştirdikleri 15 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

Haber Ara