Dolar

32,1931

Euro

34,6966

Altın

2.448,27

Bist

10.218,58

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 15:43:31

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Ordu, Giresun ve Artvin'de, Ankara'da yapılan terör saldırısı protesto edildi.

Sırrı Paşa Caddesi'nde toplanan KESK Ordu Şubesi üyeleri, sloganlar eşliğinde cadde boyunca yürüdü. Ellerinde döviz bulunan grup üyeleri, saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ile CHP Ordu milletvekili adayları da gruba destek verdi. KESK Ordu Şubesi Dönem Sözcüsü Ferit Ceylan, Tahıl Pazarı'nda sona eren yürüşün ardından basın açıklaması yaptı.

Savaşa karşı barışı savunmak için yollara düştüklerini belirten Ceylan, 10 Ekim Cumartesi günü Ankara'da emek, barış ve demokrasi mitingi için toplandıklarını anlattı.

Ceylan, iki gündür yüreklerinin yandığını vurgulayarak, "Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. İki gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor" ifadelerini kulandı.

CHP Ordu Milletvekili Adıgüzel ise Ankara'da yaşanan olayın ardından geride 80 milyon gönülden yaralının kaldığını kaydetti. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- Giresun

Giresun'daki sivil toplum kuruluşu ile siyasi parti ve sendika üyeleri, Ankara'da yapılan terör saldırısını protesto etmek için bir araya geldi.

Debboy mevkisinde toplanan grup, Gazi Caddesi güzergahını izleyerek sloganlar eşliğinde Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü.

KESK'e bağlı Tüm Bel Sen Giresun Şube Başkanı Süleyman Özyazıcı, eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz, Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, olaysız dağıldı.

- Artvin

Eğitim-İş Artvin Şubesi üyeleri, bir günlük iş bıraktı ve hafta boyunca iş yerlerine siyah kokartla gideceklerini duyurdu.

Sendikanın Artvin İl Temsilcisi Sinan Arslan, terörün, farklı inanç ve kültürlere sahip yurttaşların ülkede kardeşçe ve barış içerisinde yaşam bulduğu ulusal birliğe ve bütünlüğe yeniden kasteder hale geldiğini ifade ederek, "Terör nereden gelirse gelsin insanlık suçudur. Bu nedenle Suruç'ta ölen gençler de Dağlıca'da şehit edilen askerler de Diyarbakır Hani yolunda çocuğunun ve eşinin gözleri önünde şehit edilen polis de ve son olarak Ankara'nın göbeğinde yaşanan insanlık dışı katliamda ölen emekçiler ve gençler de bizim evlatlarımız, yurttaşlarımızdır" diye konuştu.

Haber Ara