Dolar

32,4027

Euro

34,8384

Altın

2.400,59

Bist

10.208,65

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 14:04:54

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
ÖNDER İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Halit Bekiroğlu, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Bekiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da meydana gelen patlamanın, ülkenin yüreğinde gerçekleştiğini belirtti.

"Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ile aynı bedenin azaları olan bizler, bedenimiz güçlendikçe, ruhumuz şahlandıkça kirli ellerin daha çok hedefi olur hale geldik" değerlendirmesinde bulunan Bekiroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye büyüdü fakat büyük Türkiye'nin varlığı bir kenara düşüncesine bile tahammül edemeyenler, Türkiye'nin ümmetin umudu haline gelmesiyle tuzakları ve planları altüst olanlar, her zaman ki gibi 'ölüm'den medet umdular. Dünyanın gözü Türkiye'nin üzerinde, dünya Müslümanlarının umudu Türkiye'dedir. Yaşadığımız acılar bizi yıldırmamalı. Zira sorumluluklarımız her geçen gün daha da artmaktadır."

Bekiroğlu, imam hatiplilerin, Türkiye'nin umudu olarak üzerine düşen sorumluluğu her zaman yerine getirdiğini ve bundan sonra da yerine getireceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini vurguladı.

Her türlü ayrışmanın ancak ümmet bilinciyle ortadan kalkacağını, tüm çatışmaların ancak bu şuurla sonlanacağını aktaran Bekiroğlu, "Bu vesile ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, milletimize de başsağlığı diliyoruz" ifadesini kullandı.

- "Terör, tüm insanlığın ortak sorunudur"

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun da terörün yapısında masum insanları hedef almanın ve katletmenin bulunduğunu belirtti.

Bu büyük felaketin suçluları, kaynakları ve yönetenlerinin ortaya çıkarılmasının teselli olacağını aktaran Altun, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Terör tüm insanlığın ortak sorunudur. 'Ben insanım' diyen herkesin, insanı insan yapan değerler etrafında sevgi ve kardeşlik ruhu ile kucaklaşması terörün yolunu kesecektir. Terörün beslendiği temel zemin sefalet, cehalet ve siyasal seviyenin zayıflığı ve düşüklüğüdür. Tüm halkımızın ve tüm insanlığın başı sağolsun."

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği'nden yapılan açıklamada da Ankara'daki terör saldırısının faillerinin bir an öncesi yakalanmasının beklendiği belirtilerek, "Bu alçak katliamda ölen yurttaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Haber Ara