Dolar

32,1905

Euro

34,9719

Altın

2.508,04

Bist

10.895,25

Anadolu Üniversitesi'nden Gazi Meclis'e destek ziyareti

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, beraberindeki rektör yardımcıları ve senato üyeleri ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ziyarette bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 11:51:33

Anadolu Üniversitesi'nden Gazi Meclis'e destek ziyareti
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, beraberindeki rektör yardımcıları ve senato üyeleri ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ziyarette bulundu.

Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, ziyaret sırasında gerçekleştirdiği konuşmasında, "15 Temmuz gecesi, devletimize, demokrasimize, seçilmiş hükümetimize ve toplumsal barışa karşı haince girişilen darbe teşebbüsünü bir kere daha huzurunuzda nefretle kınıyorum. Bütün vatandaşlarımızın lanetleyerek izlediği bu darbe girişimi sırasında demokrasimizin ve ülkemizin milli bütünlüğü için büyük önem taşıyan, milletin hür iradesinin tecellisi olan ve şu anda çatısı altında bulunduğumuz yüce meclisimiz de saldırıya uğradı. Türkiye'nin seçilmiş, meşru hükümetini devirmeye kalkışmayı, Sayın Cumhurbaşkanımızın canına kastetmeyi ve yüzlerce vatandaşımızı öldürmeyi göze almış hain bir şebekenin girişimi, yüce milletimizin sağlam iradesi ve benzersiz cesareti sayesinde durdurulmuştur" ifadelerini kullandı.

"Her zaman millet iradesine ve demokratik değerlere bağlı nesiller yetiştirme gayreti içinde olduk"

"Bu hain saldırıya karşı başta Sayın Cumhurbaşkanımız, meclisimiz, hükümetimiz, emniyet güçlerimiz, ordumuzun devletine bağlı, onurlu unsurları ve kahraman milletimiz, emsali az bulunur bir dirayetle karşı koymuş ve demokrasimize sahip çıkmıştır" şeklinde konuşmasına devam eden Rektör Gündoğan, şunları vurguladı: "Her zaman millet iradesine ve demokratik değerlere bağlı, büyük medeniyet mirasından aldığı güçle ülkemizin yarınlarını inşa edecek nesilleri yetiştirme gayreti içinde olduk. Anadolu Üniversitesi olarak ilk andan itibaren bu hain girişimi kınadık ve milli iradenin ortaya konduğu meşru hükümetimizin sonuna kadar yanında olduk. Milletin, düşmana karşı koymak üzere kendilerine emanet ettiği silahları, Ülkemizin kutlu yürüyüşünden rahatsız olan karanlık çevrelerin yönlendirmesiyle üzerimize doğrultan hainlerin girişiminin; milli irade ruhuyla harekete geçen aziz milletin canı pahasına ortaya koyduğu mücadele ile hezimete uğratıldı. Biz de Anadolu Üniversitesi olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımız, meclisimiz, hükümetimiz, kahraman güvenlik güçlerimiz, onurlu bir duruş sergileyen basın yayın organlarımız ve gözünü kırpmadan tankların üzerine yürüyen halkımızın bundan sonrasında da yanında olacağız; demokrasimize sahip çıkarken milli değerlerimize bağlı nesiller yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

"Bir kez daha ülkemizin birliği ve bütünlüğü için kahramanlık gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum"

Bir daha benzerinin yaşanmamasının dilendiği menfur girişim sırasında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, demokrasiye sahip çıkarken yaralanan vatandaşlara da acil şifalar dileyen Rektör Gündoğan, "Bütün zor zamanlarımızda olduğu gibi, bir kere daha ülkemizin birliği ve bütünlüğü adına büyük bir kahramanlık örneği sergileyen milletimize ve vatansever güvenlik güçlerimize, sağlam duruşuyla ülkemizin karanlık bir döneme girmesine mani olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, milletimiz için ne kadar kıymetli olduğunu gördüğümüz yüce meclisimize, siyasi partilerimize ve demokrasiden yana tavır alan medya kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Haber Ara