Dolar

32,4769

Euro

34,8645

Altın

2.419,11

Bist

10.045,74

Amsterdam-Paris trenindeki silahlı saldırı

Amsterdam-Paris trenindeki silahlı saldırı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 15:35:42

Amsterdam-Paris trenindeki silahlı saldırı
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Amsterdam-Paris trenindeki saldırı sonrasında olası yeni saldırılara karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

Hollande, Fransa'nın yurt dışı temsilciliklerindeki büyükelçilerle Elysee Sarayı'nda bir araya geldi.

Toplantıda, geçtiğimiz cuma günü Amsterdam-Paris trenindeki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Hollande, "Son olaylar ışığında yeni saldırılara karşı hazırlıklı olmalı ve kendimizi korumalıyız" ifadelerini kullandı.

Hollande, konuşmasında ülkesi dışındaki terör tehdidine de değinerek DAEŞ'i "en büyük tehlike" olarak niteledi.

DAEŞ'le mücadelede bölgedeki tüm aktörlerin çözümün bir parçası olması gerektiğine işaret eden Hollande, körfez ülkelerinin, İran'ın ve Türkiye'nin bu anlamda üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

Türkiye hakkında değerlendirmelerde de bulunan Hollande, "Türkiye'nin Kürtlerle yeniden diyaloğa geçmesi gerektiğini" söyledi.

Öte yandan Hollande, Nijerya'daki Boko Haram tehdidiyle ilgili uluslararası zirve yapmayı planladıklarını da ifade etti.

İlerleyen günlerde Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari'yle bir araya geleceğini belirten Hollande, kendisine Fransa'nın böyle bir zirve yapmaya hazır olduğunu ileteceğini kaydetti.

Haber Ara