Dolar

32,2601

Euro

34,7444

Altın

2.410,61

Bist

10.267,09

Akdeniz'de kurtarılan sığınmacılar

Akdeniz'de kurtarılan sığınmacılar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 21:55:07

Akdeniz'de kurtarılan sığınmacılar
Akdeniz'de hafta sonu yapılan operasyonlarda kurtarılan 600'ü aşkın sığınmacı, İtalya'nın liman kenti Taranto'ya getirildi.

Akdeniz'de İtalya'nın Lampedusa adası ile Libya arasında kalan bölgede Avrupa Birliği Ülkelerinin Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı (FRONTEX), tarafından yürütülen "Triton" operasyonunda hafta sonu kurtarılan 633 sığınmacı ile hayatını kaybeden 8 sığınmacının cesedini taşıyan İspanyol Sahil Güvenlik Gemisi "Rio Segura", İtalya'nın Taranto limanına vardı.

Sığınmacıları, İtalyan güvenlik yetkilileri ve İtalyan Kızılhaç yetkilileri karşılayarak, yardıma ihtiyacı olanlara gerekli müdahaleyi yaptı. Hayatını kaybeden 8 kişinin cesedi de vinç yardımıyla gemiden indirildi.

İspanyol sahil güvenlik gemisinde koordinatörlük görevi yapan İtalyan Mali Polis Yetkilisi Antonio Donghi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sığınmacıların durumunun iyi olduğunu söyledi.

Donghi, 7'si kadın, 1'i erkek olmak üzere 8 sığınmacının cesedini de taşıdıklarını belirterek, sığınmacıların çoğunun Nijerya, geri kalanının ise Sierra Leone, Gambiya ve Burkina Faso vatandaşı olduğunu kaydetti.

Haber Ara