Dolar

32,4306

Euro

34,6962

Altın

2.431,61

Bist

10.082,77

Akbank Girişimci Geliştirme Programı 12. dönem mezunlarını ver

Akbank Girişimci Geliştirme Programı 12. dönem mezunlarını verdi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-30 15:52:10

Akbank Girişimci Geliştirme Programı 12. dönem mezunlarını ver
Akbank ve Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu (SUGK) iş birliğiyle yürütülen Akbank Girişimci Geliştirme Programı, 12. döneminde 50 girişimciyi mezun etti.

Akbank açıklamasına göre, SUGK ve Akbank'ın girişimcilere destek olma için hayata geçirdiği Akbank Girişimci Geliştirme Programı 2015 yılı mezunlarını verdi. 5 günlük KOBİ sertifika programına katılan 50 girişimci, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Sertifika törenine, Akbank KOBİ Bankacılığı Satış Yönetimi Bölüm Başkanı Gülay İşisağlam, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, SUGK Akademik Direktörü Dilek Çetindamar, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Genel Sekreteri Yeşim Seviğ, Endeavor Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Didem Altop ile Inovent adına SUGK Direktörü Kutlu Kazancı ve diğer davetliler katıldı.

Törende konuşan Akbank KOBİ Bankacılığı Satış Yönetimi Bölüm Başkanı İşisağlam, dünya ekonomisinin büyümeyi kalıcı kılacak, iş oluşturacak ve istikrarı getirecek fikirlere ve girişimlere her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu dile getirdi. İşisağlam, şunları kaydetti:

"Türkiye'de girişimcilere daha fazla fırsat verilmesi gerekiyor. Akbank olarak büyüyen ekonomilerin en önemli bileşenleri arasında haklı bir yeri olan girişimciliğin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Çok uluslu dev şirketlerin büyük bir kısmı başlangıçta küçük girişimler olarak doğmuştur. Bir girişimin hayata geçebilmesi için orijinal bir iş fikri ve bu iş fikrinin uygulamaya konulabilmesi için gerekli finansman ve yönetim tecrübesinin bir araya getirilmesi gerekiyor. Ancak çoğu zaman girişimcilerimiz kendilerini destekleyecek imkanlardan yoksun. Bu bakımdan işlerini büyütme fırsatı yakalayamıyorlar. İşte bu noktada girişimcilik ekosistemine değer katan çözümler sunuyoruz.

Girişimcilere olan desteğimiz sadece finansal destekle sınırlı değil. Akbank olarak finansman sağlayan bir kuruluştan öte kendimizi 'iş ortağı' olarak konumlandırıyoruz. Bilgiye ulaşım, danışmanlık ve yönlendirme konularında da faaliyetlerimiz var. Çünkü küresel rekabet ortamında girişimcilerin finans, pazarlama ve yeni stratejiler geliştirme noktasında bilgiye ihtiyaçları var. Sabancı Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz Akbank Girişimci Geliştirme Programı ile de girişimcilerimizin işlerini daha da büyüterek yarının iş dünyasında önemli bir yer edineceklerini umuyoruz. Bundan sonra da girişimcilerimizin geleceğin başarılı KOBİ'lerine dönüşmesi için yeni ürün, hizmet, finansman modelleri, bilgilendirme hizmetleri, iş birlikleri gibi geniş çözüm yelpazemiz ile onların yanında olmaya devam edeceğiz."

Sabancı Üniversitesi Rektörü Berker de "Girişimsiz ve katılımsız bir toplumun ilerlemesi tahayyül edilemez. Her iki yönde de Akbank'la etkin iş birliği yürütmekten çok mutluyuz. Sabancı Üniversitesi, geleceği şekillendirecek kişilere hizmet vermekle kendi misyonunu yerine getiriyor" değerlendirmelerinde bulundu.

Haber Ara