Dolar

32,2567

Euro

34,7699

Altın

2.411,16

Bist

10.267,09

AK Parti temsilcileri Brüksel'de

AK Parti temsilcileri Brüksel'de

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 19:58:18

AK Parti temsilcileri Brüksel'de
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Reha Denemeç, Türkiye'de hükümetin kurulup siyasi atmosferin normalleşmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin önünde çok ciddi projeler var. Zaman kaybına tahammül yok" dedi.

Denemeç, AK Parti Brüksel Temsilciliği'nde düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçimlerde uygulanan yüzde 10 barajının çözüm olmadığını ifade eden Denemeç, seçim barajı kaldırıldığı takdirde emanet oyların ortadan kalkacağını söyledi.

Denemeç, Türkiye'de seçimler öncesinde koalisyonların iyi bir yönetim olduğu şeklinde bir pazarlama süreci yaşandığını belirterek, "Şu an Meclis'te Divan üye sayısında bile anlaşma olmuyor" dedi.

Siyasi partilerin seçimde ve sonrasında çok keskin bir takım söylemlerde bulunduklarını anımsatan Denemeç, şunları kaydetti:

"Bazı partiler diğerleriyle kesinlikle beraber olmayız diye söylem geliştirdi. Yakında hükümet kurma süreci başlıyor. Umuyoruz Türkiye hükümetsiz kalmaz. Söylemler o kadar keskin ki bu nasıl olacak. Bir çok Avrupa ülkesi koalisyon ile yönetiliyor. Ama bu ülkelerin hiç birisinde bu kadar keskin söylem olmuyor."

Denemeç, Türkiye'de hükümetin kurulup siyasi atmosferin normalleşmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Türkiye'nin önünde çok ciddi projeler var. Zaman kaybına tahammül yok" dedi.

Gaziantep Milletvekili ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Ali Şahin de, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye karşı bir algı operasyonu yapıldığını ve AK Parti'nin bir hedef haline getirildiğini söyledi.

Bütün partilerin kamuoyu önünde bir imtihandan geçtiğini anlatan Şahin, "AK Parti kesinlikle koalisyondan kaçan bir parti olmadı" diye konuştu.

Şahin, Türkiye'nin kritik süreçler ile karşı karşıya olduğunu ve ülkenin ekonomik istikrar için güçlü koalisyona ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ak Parti eski Sakarya milletvekili Şaban Dişli de, AK Parti'nin tabanının MHP ile koalisyon yapılmasına, iş dünyasının ise AK Parti, CHP koalisyonuna sıcak baktığını söyledi.

AK Parti'nin bugüne kadar seçmenlere verdiği bütün sözleri tuttuğunu vurgulayan Dişli, "Siyaset sorun çözme sanatıdır. Sorun üretme değil. Kırmızı çizgi konulursa orta nokta kurulamaz" diye konuştu.

AK Parti eski Siirt milletvekili Afif Demirkıran da, "Vatandaş AK Parti iktidarının devamını talep ediyordu. Öte yandan da HDP'nin de barajı aşmasını. HDP'ye olması gerekenden fazla bir yönelme oldu" dedi.

Şu anki tabloda ancak koalisyonla hükümet kurulabileceğini anımsatan Demirkıran, "Yeni seçim olursa sonuç ciddi şekilde değişir. AK Parti'nin tekrar tek başına iktidar olacağına inanıyorum. HDP'ye AK Parti'den 4 puan gitti. İnsanlar AK Parti'ye tekrar yönelecektir" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı Meryem Göka, 7 Haziran seçimleri öncesinde Güneydoğu Anadolu'da parti çalışmalarına katıldığını belirterek, bölgedeki ev ziyaretleri ve saha çalışmalarında engellemelerle karşılaştıklarını ve seçim sürecinin bölgede eşit şartlarda yürümediğini söyledi.

Haber Ara