Dolar

32,4414

Euro

34,8140

Altın

2.437,00

Bist

10.082,77

AK Parti TBMM Grup toplantısı

Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5)- 'Kuzey Irak'ın bağımsızlığı ile ilgili adım atmak Irak'ın toprak bütünlüğüne tehdittir ve yanlış bir adımdır'- 'Irak'ın bütünlüğünü hep savunduk ve savunmaya da devam ediyoruz'- 'Bundan sonra da sıfatı ve konumu ne olursa olsun, ülkesine ve milletine karşı ihanet içine girenlerin maskelerini düşürmeye devam edeceğiz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-13 14:40:45

AK Parti TBMM Grup toplantısı
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın bütünlüğünü hep savunduklarını ve savunmaya da devam edeceklerini belirterek, "Kuzey Irak'ın bağımsızlığı ile ilgili adım atmak Irak'ın toprak bütünlüğüne tehdittir ve yanlış bir adımdır." dedi.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, "Aybüke kızımız genç yaşında çıktı, oralara geldi. Niye? Hizmet için geldi. Yavrularınıza ilim, irfan öğretmek için geldi. Bu yavrumuz aldığı maaşı ile orada kalkıp ufak bir laboratuvarı da hazırladı. Derdi, çünkü sizin yavrularınıza hizmetti. O aşkla oraya geldi ama bu yavrumuzu orada katlettiler. Kim? Bu terör örgütü. Onun için ben inanıyorum ki Güneydoğulu, Doğulu kardeşlerim, bundan sonra siyasi iradesini çok daha farklı bir şekilde, bu terör ve terör örgütüne karşı, bu ülkeye ve kendilerine hizmet eden, hizmet ehli AK Parti'ye verecektir. Ben buna inanıyorum." diye konuştu.

"Çünkü bizim derdimiz bu, bizim bir aşkımız var, heyecanımız var. Bizim aşkımız, bu vatana hizmettir, bizim aşkımız, heyecanımız bu millete hizmettir." diyen Erdoğan, yaradılanı Yaradandan ötürü sevmek suretiyle geleceğe yürüdüklerini kaydetti.

Erdoğan, Aybüke'nin babası ile görüştüğünü anımsatarak, annesine, ailesine, milli eğitim camiasına ve tüm millete başsağlığı diledi.

- "Bu ne büyük cehalet"

Hastanelerde hastaya hizmet edecek doktorun tekme tokat ölesiye dövüldüğünü belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ne büyük cehalettir, böyle saçmalık mı olur? Yapılan bir yanlış varsa ilgili mercilere bunu bildirirsin, bu büyük cehalet. Ondan sonra o doktorumuzun hizmet aşkı kalır mı? Milletçe biz bu noktada hizmet ehli olan öğretmenlerimiz, sağlık görevlilerimiz, aklınıza ne gelirse hepsine... El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve Türkiye'yi geleceğe böyle taşıyacağız. Şimdi de FETÖ'den bölücü terör örgütüne kadar Türkiye düşmanı bütün çevrelere, özellikle bunların hizmetkarlık yapmalarının sebebi işte budur. Devletin askeri, polisi, güvenlik korucusu şehit edildiğinde masum insanlar alçakça katledildiğinde havaya bakıp ıslık çalarken, teröristlerin arkasından ağıtlar düzenlere yazıklar olsun.

Terör örgütü saflarına katılan her gencin acı akıbetinde, gazetecisinden milletvekiline tüm bu kat devrimcilerin sorumluluğu vardır. AK Parti'nin son 14 yıldaki en önemli başarılarından biri de işte bu maskeli baloyu sona erdirmesidir. Bitecek bu, bitecek. Burada öyle durmak yok, ara vermek yok, şu istasyonda takılalım yok. Bu işi bitireceğiz Allah'ın izniyle, üzerine üzerine gideceğiz. Çünkü bu milletin huzuruna, mutluluğuna kastedenlere bu işin hesabını soracağız. Onun için de bu mücadelede ara vermek yok, devam. İnşallah bundan sonra da sıfatı ve konumu ne olursa olsun, ülkesine ve milletine karşı ihanet içine girenlerin maskelerini düşürmeye devam edeceğiz."

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, bölgedeki krizler, çatışmalar ve gerilimlerin maalesef, mübarek ramazan günlerinde durulmak bir yana, tırmanarak devam ettiğini söyledi.

Suriye'de ve Irak'ta, neredeyse her gün sivillerin zarar gördüğü saldırıların haberlerini aldıklarını belirten Erdoğan, "Kendileri için daha güvenli bir hayat kurmak üzere, derme çatma teknelerle Akdeniz'e açılan mültecilerin kitleler halinde boğulması neredeyse rutin haberler haline geldi. Ülkemizde de PKK'lı teröristlerin çoğunlukla da tam iftar saatinde güvenlik güçlerimize yönelik saldırılarında verdiğimiz şehitlerin acıları yüreklerimizi dağlıyor." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, bütün bunlar yetmezmiş gibi bölgede Katar'a yönelik mesnetsiz iddialarla başlatılan yaptırımlar krizi ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Türkiye olarak bu meselede tavırlarını en başından beri net olarak ortaya koyduklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bölgemizde terör örgütlerine ve onları birer maşa gibi kullanan güçlere karşı, birliğe, beraberliğe ve dayanışmaya her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Özellikle Irak'taki, Kuzey Irak Yerel Yönetimi ile ilgili yapılan açıklama gerçekten bizi derinden üzmüştür. Böyle bir reform arayışı içerisine girmek, Kuzey Irak'ın bağımsızlığı ile ilgili adım atmak Irak'ın toprak bütünlüğüne tehdittir ve yanlış bir adımdır. Temenni ederdik ki bunlar, yapılacak işler istişare yolu ile yapılsın. Çünkü, bu bölgede Kuzey Irak Yerel Yönetimi yalnız değildir. Kuzey Irak Yerel Yönetimi ile birlikte Musul'da Araplar, Kerkük'te Türkmenler... Bütün bunlar hep birlikte yaşıyorlar.

Biz barış içerisinde bu bölgede bütün bu adımların atılmasını ve Irak'ın bütünlüğünü hep savunduk ve savunmaya da devam ediyoruz. Ama biz bunları savunurken maalesef zaman zaman orada ipin ucunun da kaçtığını gördük. Bugüne kadar nasıl bu görüşmeleri, istişareleri her konuda yaptık, yapıyorsak burada da aynı şekilde bunun yapılması gerekirdi. Bu bizi üzmüştür, Dışişleri bu konuyla ilgili açıklamaları da yapmıştır. Bu kritik süreçte böyle bir adım atılması kimsenin yararına değildir."

Erdoğan, Katar'a ve Katar vatandaşlarına yönelik yaptırımların uzandığı yerlere bakıldığı zaman, çok ciddi bir yanlışın içine düşüldüğünü gördüklerini ifade etti.

(Sürecek)

Haber Ara