Dolar

32,3721

Euro

34,7751

Altın

2.434,57

Bist

10.082,77

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1)- 'Özellikle MYK ve grup toplantılarımıza mümkün olduğu kadar iştirak etmeye çalışacağım. Ancak bilindiği gibi 'cumhurbaşkanı' sıfatıyla yürütmem gereken pek çok görev de bulunuyor. Bu sebeple şahsen katılamadığım toplantılara da ihdas ettiğimiz özellikle genel başkan vekilliğiyle birlikte onları da Sayın Binali Yıldırım kardeşim başkanlık ede

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-30 12:55:49

AK Parti TBMM Grup Toplantısı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özellikle MYK ve grup toplantılarımıza mümkün olduğu kadar iştirak etmeye çalışacağım. Ancak bilindiği gibi 'cumhurbaşkanı' sıfatıyla yürütmem gereken pek çok görev de bulunuyor. Bu sebeple şahsen katılamadığım toplantılara da ihdas ettiğimiz özellikle genel başkan vekilliğiyle birlikte onları da Sayın Binali Yıldırım kardeşim başkanlık ederek yürütecektir." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında sözlerine toplantının ülke, millet, demokrasi ve gelecek için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ederek başladı.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerifi tebrik eden Erdoğan, geçen çarşamba akşamı Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremden dolayı bölgede yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erdoğan, depremde can kaybının bulunmadığını, bazı binalarda hasarların meydana geldiğini belirterek, AFAD, Kızılay, ilgili kuruluşların ve hükümetin, vatandaşlara destek olmak için hemen bölgeye gittiğini, hemen çalışmalarına başlamaları sebebiyle oradaki acının az da olsa dindiğini ama en büyük tesellinin can kaybının yaşanmaması olduğunu vurguladı.

Dün vefat eden merhum Alparslan Türkeş'in yakın çalışma arkadaşlarından Ahmet Er'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileyen Erdoğan, kendisiyle en son 7 Mart'ta telefonla görüştüğünü ve kendisine şifa dileğinde bulunduğunu aktardı.

- "336 terörist etkisiz hale getirildi"

Erdoğan, Türkiye'nin, terör örgütleriyle yürüttüğü mücadelesinde çok önemli mesafeler kat ettiği bir dönemden geçtiğine işaret ederek, "Sadece son iki ayda yurt içi ve dışında 336 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçlerimiz maalesef asker, polis ve güvenlik korucusu olarak 43'te şehit vermiştir. Terör örgütünün geçmişte hiç girilmemiş, girilememiş inlerine girip hem rekor düzeyde silah, mühimmat ele geçiren hem de teröristlere dağları, mağaraları dar eden kahraman güvenlik güçlerimize şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı dileyen Erdoğan, şehit ve gazilerin bu fedakarlıklarının boşa gitmeyeceğini, Türkiye'nin çok geniş bir alanda yürüttüğü istiklal ve istikbal mücadelesini mutlaka zaferle sonuçlandıracağını bildirdi.

- "Tam olarak bin 44 gün sonra bir kez daha..."

Erdoğan, salonda bulunanlara, "En son 22 Temmuz 2014'te, sizlerle bu salonda birlikte olmuştuk. Yaklaşık 34 ay, tam olarak da bin 44 gün sonra bir kez daha burada, bu salonda sizlerle beraber olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum." dedi

16 Nisan halk oylamasının getirdiği yeniliklerden birisinin de "cumhurbaşkanının parti üyeliğinin ve parti faaliyetlerine iştirakı"nın önünün açılmış olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Anayasa değişikliğinin, 25 milyon 157 bin gibi demokrasi tarihimizin rekoru olan 'evet' sayısıyla kabul edilmesinin ardından biz de bu hakkımızı kullanmış oluyoruz. 2 Mayıs tarihinde davete icabetle AK Parti Genel Merkezine giderek, partimize üye olduk. Ardından 21 Mayıs'ta toplanan üçüncü olağanüstü büyük kongremizde delegelerimizin teveccühüyle genel başkanlık görevine seçildik.

Dün, genel merkezimizde Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantımızı yaparak, Merkez Yürütme Kurulumuzu da belirledik. Bugün de grup toplantımızı gerçekleştirmek üzere Meclisteyiz, durmak yok yola devam. İnşallah bundan sonra partimizin tüm çalışmalarında beraber olacağız ve bundan sonra işimiz çok daha zor bunu da özellikle ifade etmek durumundayım. Özellikle MYK ve grup toplantılarımıza mümkün olduğu kadar iştirak etmeye çalışacağım. Ancak bilindiği gibi 'cumhurbaşkanı' sıfatıyla yürütmem gereken pek çok görev de bulunuyor. Bu sebeple şahsen katılamadığım toplantılara da ihdas ettiğimiz özellikle genel başkan vekilliğiyle birlikte onları da Sayın Binali Yıldırım kardeşim başkanlık ederek yürütecektir."

Erdoğan, Başbakan Yıldırım'ın, demokrasi tarihe altın harflerle yazılacak bir süreci başarıyla yürüttüğünü vurgulayarak, kendisine bugüne kadar yaptığı tüm çalışmalar için teşekkürlerini iletti.

(Sürecek)

Haber Ara