Dolar

32,4778

Euro

34,8255

Altın

2.427,75

Bist

10.045,74

AK Parti Muğla 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: (1)'Biz Afrin bölgesine savaşa gitmedik. Neye gittik? Orada yıllardan beri Araplara, Kürt kardeşlerimize, Türkmenlere zulmeden, malını mülkünü elinden alan, genç yaşta kız, erkek çocukları askere almaya zorlayan, onları terörist yapmaya çalışan alçak terör örgütünün yaptığı zulümleri bitirmek için gittik'- 'Hiçbir devlet, kimse kusura bakmasın,

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-10 15:08:18

AK Parti Muğla 6. Olağan İl Kongresi
AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Biz Afrin bölgesine savaşa gitmedik. Neye gittik? Orada yıllardan beri Araplara, Kürt kardeşlerimize, Türkmenlere zulmeden, malını mülkünü elinden alan, genç yaşta kız, erkek çocukları askere almaya zorlayan, onları terörist yapmaya çalışan alçak terör örgütünün yaptığı zulümleri bitirmek için gittik." dedi.

Yıldırım, partisinin Menteşe Spor Salonu'nda düzenlenen Muğla 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti.

Kongrenin Muğla'ya hayırlı olmasını dileyen ve kentin bütün ilçelerine selamlarını ileten Yıldırım, "Turizmin baş şehri, efelerin, yörüklerin otağı Muğla'nın, o güzel ilçelerini bile sayarken insanın yüreği ferahlıyor. Muğla'nın güzelliklerini göremeyen, 'Ben dünyayı gördüm, tanıyorum.' demesin." diye konuştu.

Yıldırım, 2017 Temmuz ayında düzenlenen Uluslararası Yörük Türkmen Şenliği'nde Muğlalılarla bir araya geldiğini hatırlatarak, şenlikteki coşkuyu, sevgiyi unutmanın mümkün olmadığını söyledi.

AK Parti'yi anlamak için geçmişe uzanmak, son 15 yıla bakmak gerektiğine işaret eden Yıldırım, "2002'den bugüne yaşadığımız onca sıkıntıya, dünyayı kasıp kavuran ekonomik krize rağmen üç kat büyüyen bir Türkiye var. Kimin sayesinde? AK Parti iktidarı ve milletin sayesinde, AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları sayesinde. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerini de solladık. Geçen sene üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 ile Çin'i de solladık, birinci sıraya oturduk. Türkiye'ye de birincilik yakışır. Böylece son 24 çeyreğin rekorunu da kırmış olduk." ifadelerini kullandı.

- "Darbecileri eze eze bugünlere geldik"

Bölgenin kalkınmasında hizmet ve alt yapı eşitsizliğini gidermek için büyük mücadeleler verdiklerini, Türkiye'nin, doğudan batıya, kuzeyden güneye geliştiğini, kalkındığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Her alanda rekordan rekora koşmaya devam ediyoruz. Sadece yollar, havaalanları, hastaneler, okullar, adalet sarayları yapmadık. Başka ne yaptık? Türkiye'nin önünü kesmek isteyen çeteleri, darbecileri, vesayetçileri de eze eze bugüne geldik. Muğla bunu iyi bilir. Milletin adamı Cumhurbaşkanımızın burada hayatına kast etmeye çalıştılar. Alçaklar, Cumhurbaşkanımıza suikast yapıp hayatına son vermek istediler ama Muğla, Muğla'nın güzel insanları, yörükleri, efeleri her biri, birer kahraman oldu, meydanlara indi, onlara gereken cevabı verdi, alçaklara geçit vermedi. Cumhurbaşkanına, demokrasiye sahip çıktı ve FETÖ'cü darbecilere o gece gününü gösterdiniz. Şehitler verdik, gazilerimiz oldu ama istiklalimizden, yarınlarımızdan asla vazgeçmedik. Şehitler pahasına ay yıldızlı bayrağımızı indirtmedik, ezanlarımızı dindirtmedik."

Binali Yıldırım, "Bu ülkede her seferinde karamsarlık pompalayan, felaket tellallığı yapanlar hiç eksik olmadı fakat bunlara rağmen ekonomimiz sağlam temeller üzerinde durmaya, büyümeye devam ediyor." diyerek, Türk ekonomisinin, 2008'den beri her türlü saldırıya karşı testten geçtiğini, dayanıklılığının bir kez daha görüldüğünü vurguladı.

- Zeytin Dalı Harekatı

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Yıldırım, salonda zeytin dallarıyla kendisini selamlayan delegeleri işaret ederek, "Zeytin dalları da burada." dedi.

Özgür Suriye Ordusu'nun kahraman yiğitlerinin Mehmetçikle beraber bölgenin huzuru için destan yazdığının altını çizen Yıldırım, "Mehmetçik, kahraman askerimiz niye orada? Çünkü onlar, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini koruyor. Onlar, hudutlarımızın güvenliği için oradalar. Onlar, alçak PKK/PYD/YPG ve DEAŞ örgütlerini ortadan kaldırmak için oradalar. O kahramanlarımız bölgeye huzur, barış, kardeşlik getirmek için oradalar." değerlendirmesinde bulundu.

Mehmetçik'in, Türkiye'nin istiklal ve istikbali için gece gündüz demeden destan yazdığını vurgulayan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin şunları kaydetti:

"Biz Afrin bölgesine savaşa gitmedik. Neye gittik? Orada yıllardan beri Araplara, Kürt kardeşlerimize, Türkmenlere zulmeden, malını mülkünü elinden alan, genç yaşta kız, erkek çocukları askere almaya zorlayan, onları terörist yapmaya çalışan alçak terör örgütünün yaptığı zulümleri bitirmek için gittik. Hiçbir devlet, kimse kusura bakmasın, yanı başında ur gibi büyüyen bir terör örgütü varsa ona göz yumamaz. Bu, doğrudan Türkiye için bir tehdittir. Bununla mücadele etmek de hem uluslararası hem de iç hukukumuzdan doğan en tabii hakkımızdır.

Sadece teröre odaklı bir harekat yürüttüğümüzü cümle alem biliyor. DEAŞ, PYD/PKK, adı ne olursa olsun orada bölge insanına zulmeden terör örgütlerinden hiçbir terörist kalmayıncaya kadar bu harekat devam edecek. Oralar da aynen Fırat Kalkanı bölgesi gibi terörden temizlenecek. Ülkemizde misafir ettiğimiz, savaştan kaçan mülteciler, göçmenler gidip oraya yerleşecekler. Böylece bölgede huzur olacak. Bölgede 'DEAŞ'la mücadele yapıyoruz.' diye PKK'ya destek verenleri, söylemleriyle, eylemleriyle gönderdikleri silahlarıyla onları Türkiye'ye karşı bir tehdit haline getiren sözde dost diye bildiğimiz ülkeleri hepiniz biliyorsunuz."

(Sürecek)



Haber Ara