Dolar

32,2799

Euro

34,6339

Altın

2.415,26

Bist

10.045,74

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-25 17:40:07

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Maalesef dünyanın birçok yerinde ve İslam coğrafyasında Kerbelalar yaşanıyor. Geçmişte yaşatıldı, günümüzde yaşatılmaya çalışılıyor" dedi.

Adıyaman Belediyesi tarafından Demokrasi Parkı'nda düzenlenen aşure dağıtım programına katılan Aydın, Vali Mahmut Demirtaş ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile aşure dağıttığı vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Programın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ahmet Aydın, Muharrem ayının anlamına uygun bir şekilde, bütün farklılıkların tadını alarak birlikte yaşama örneği sergilediklerini söyledi.

Adıyaman'da kardeşliğe gölge düşürecek bozgunculara Adıyaman toplumu olarak karşı durduklarını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Hep birlikte birlikteliğimizi sürdürdük. Türkiye'de de aynı şekilde bunu yapmaya çalışıyoruz. Maalesef dünyanın birçok yerinde ve İslam coğrafyasında Kerbelalar yaşanıyor. Geçmişte yaşatıldı, günümüzde yaşatılmaya çalışılıyor. İnanç farklılıkları üzerinden, etnik farklılık üzerinden fitne sokmak suretiyle birçok ülkede mümin kardeşlerimiz, insanlarımız helak oluyorlar, perişan oluyorlar."

Bütün insanlığın dik durması gerektiğini vurgulayan Ahmet Aydın, "Şiddetin, terörün kaynağı ne olursa olsun, kime karşı yapılırsa yapılsın, bütün terör örgütlerini kınayıp, lanetleyip, teröre karşı bir bütün olarak hareket etmek zorundayız. İnsanlık olarak hepimizin teröre karşı dik bir duruş sergilememiz lazım" diye konuştu.

Haber Ara