Dolar

32,5017

Euro

34,9128

Altın

2.437,96

Bist

10.082,77

AK Parti Genel Sekreteri Gül:

AK Parti Genel Sekreteri Gül:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 19:51:26

AK Parti Genel Sekreteri Gül:
AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "(Koza İpek Holding ve şirketlerine) Kayyum ataması siyasi bir karar değil, hukuki ve yargısal bir karardır. Dolayısıyla herkesin yargının vermiş olduğu bu karara saygı duyması gerekir"

Partisinin seçim çalışmalarına destek vermek üzere Kilis'e gelen Gül, Cumhuriyet Caddesi'nde esnafını ziyaret etti.

Gül, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı çevreler tarafından Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atamasının siyasi değil, yargısal bir konu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kayyum ataması demek bir müsteşar ataması demek değil, bir idari tasarrufla, bakanlar kuruluyla ya da yürütmenin yapmış olduğu bir tasarruf değildir. Bunu açıkça ifade etmek lazım. Kayyum atanması hukuki bir deyim ve hukukta bu anlamda kararını vermiştir. Kararı veren yargı makamıdır. Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde yargı bağımsızdır. Yargı organlarının verdiği karar da bütün kurumları ve vatandaşları bağlar. Bu Anayasanın ve uluslararası sözleşmelerin amir hükmüdür. Dolayısıyla bu konu yargı sürecinde devam eden ve işleyen bir süreçtir. Alınmış bir karardır. Dolayısıyla bu konuda siyasetin ya da hükümetimizin tasarrufunda olan bir konu değildir. Hukuk anlamında mahkeme, bir terör örgütüyle irtibatı olan, ilişkilendirilen bir şirket ya da bu anlamda bir mamelek varsa bu konuda mahkemeler bu gibi karalar verebilirler. "

Mahkemelerin deliller üzerine karar verdiğini ve hiç kimsenin bu konuda verilen kararı tartışma hakkının olmadığını söyleyen Gül, herkesin mahkemenin kararına saygı duyması gerektiğini söyledi.

Yargının aldığı kayyum ataması kararına itiraz etmek isteyenler için hukuki bir engelin bulunmadığını dile getiren Gül, "Ama bu konu siyasi bir karar değil, hukuki ve yargısal bir karardır. Dolayısıyla herkesin yargının vermiş olduğu bu karara saygı duyması gerekir" dedi.

Konunun siyaset ve muhalefet söylemi içerisinde değerlendirilmesinin hiçbir şekilde kabul edilebilir yanı olmadığını belirten Gül, yargının verdiği karara saygı duyulması gerektiğinin altını çizdi.

Haber Ara