Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

AK Parti Genel Sekreteri Gül:

AK Parti Genel Sekreteri Gül:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-23 19:30:32

AK Parti Genel Sekreteri Gül:
AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, hangi terör grubu olursa olsun, Türkiye'nin huzurunu ve ağız tadını bozmak isteyenlere karşı mücadelelerinin süreceğini söyledi.

Gül, Elbeyliler Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaretinde, Türkiye'yi terör saldırılarıyla boğmaya, diz çöktürmeye çalışanlara karşı verilen mücadelede çok önemli başarılar elde edildiğini belirtti.

Milletin huzurunu kimsenin bozamayacağını ifade eden Gül, "2 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Hangi terör grubu olursa olsun, Türkiye'nin huzurunu, ağız tadını bozmak isteyenlere karşı mücadelemiz sürecek" dedi.

Sırtını teröristlere dayadığını iddia edenlerle terörle mücadele olmayacağını savunan Gül, siyaset yapmak yerine silaha, teröriste sırtını yaslayanların bu ülkede bir yere varamayacağını vurguladı.

Terör örgütünün son 30 yılın en büyük zayiatını verdiğine işaret eden Gül, şöyle konuştu:

"Hem cephanelikleri hem mühimmatları hem de askerlerimizin, polislerimizin başarılı operasyonları neticesinde teröristlerin can kaybı da çok fazla oldu. Bu mücadele kararlılıkla sürecek. AK Parti olarak bir dakika bile hükümette kalsak, bir dakikada bile bu milletin huzurunu bozan terör grupları kimse, onlarla mücadeleyi sürdürürüz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

- "Bahçeli'nin tavrı, MHP'li kardeşlerimizi derinden üzmüştür"

Terörle mücadelede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de "Gelin taşın altına elinizi koyun" diye çağrıda bulunduklarını hatırlatan Gül, şöyle devam etti:

"Ama Sayın Bahçeli, terörle mücadelede hükümetimizi yalnız bırakmıştır. Bu konuda Sayın Türkeş, bir devlet adamı sorumluluğunu üstlenerek hükümette yer almıştır. Bu memleket hepimizin memleketi. Sayın Bahçeli'nin bu tavrı, MHP'li kardeşlerimizi derinden üzmüştür. Bu 'her şeye hayır' diyen tavır değil, terörle etkin mücadelede taşın altına elini koymak gerçek milliyetçiliktir. Bu konuda da MHP tabanı olsun bütün Türkiye, sayın Bahçeli'den daha farklı bir tavır beklerdi."

Gül, bütün terör gruplarının, Türkiye'ye diz çöktürmek istediğini dile getirerek, "Amaçları, Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız liderliğinde uçuşa geçen Türkiye'nin önünü kesmek. Türkiye bugün uzaya uydusunu gönderirken birileri bundan rahatsız oldu. Ekonomisi istikrara kavuşunca hemen birileri rahatsız oluyor" ifadelerini kullandı.

Sultan Abdulhamit'in de o kadar hizmetleri olmasına rağmen birilerinin başlattığı karalama kampanyasıyla tahttan indirildiğini anımsatan Gül, aynı kampanyanın 7 Haziran seçiminde AK Parti için yapıldığını anlattı.

Milletin, AK Parti gidince ülkenin birliği ve dirliğinin de gideceğini gördüğüne dikkati çeken Gül, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin kaderinin Türkiye'nin kaderiyle eşit olduğu da görüldü. Meselenin 'sen ben' meselesi olmadığını da hepimiz gördük. Bu anlamda bugün Cumhurbaşkanımıza yapılmak istenen kampanya da aslında tarihte Abdulhamit Han'a, rahmetli Menderes'e yapılan kampanyaların benzeri ama bir fark var. Millet bu oyunu daha önce gördüğü için artık bunda başarılı olamayacaklar. Millet, bu ülke için çalışan Cumhurbaşkanına, Başbakanına sahip çıkacak, kendi adamlarının yanında yer alacak."

Dernek Başkanı Faik Akyılmaz da tüm siyasi partilere eşit mesafede bulunduklarını ancak Türk bayrağını tanımayan, askere, polise kurşun atanları tanımadıklarını bildirdi.

Haber Ara