Dolar

32,3034

Euro

34,7732

Altın

2.409,28

Bist

10.267,09

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (3)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (3)

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 13:23:15

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (3)
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İletişim Merkezi'nin (AKİM) şimdiye kadar 2 milyon başvuru aldığını belirterek, "Vatandaşımızın gündeminde ne var, vatandaşımızı ne rahatsız ediyor, vatandaşımızı ne memnun ediyor, yüzünü ne güldürüyor, yüzünde ne damla yaş oluşturuyor, onların hepsini AKİM üzerinden öğrenebiliyoruz" dedi.

Davutoğlu, parti genel merkezinde AKİM tarafından düzenlenen, "2 Milyon Gülen Yüz" ödül töreninde yaptığı konuşmada, terörle mücadelede şehit düşenlerle Artvin'deki sel felaketinde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini iletti.

AKİM 2 Milyon Gülen Yüz Ödül Töreni ve AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresi'nin yıl dönümü dolayısıyla böyle bir törende bir arada bulunduklarını ifade eden Davutoğlu, bu tür etkinliklerde bir muhasebe yapma imkanı bulduklarını kaydetti.

"Büyük hareketler, çığır açıcı özellikleriyle kendilerini gösterirler" diyen Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"AK Parti hareketi, Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yola çıktığında, başlı başına çığır açtığını her vesileyle ortaya koyarken, önemli bir hamleyi de halk ile irtibat bağlamında AKİM'in hayata geçmesiyle göstermiş oldu. Aslında bu eski siyaset ile yeni Türkiye siyasetinin yol ayrımıydı. Eskiden vatandaş, sadece seçimlerde hatırlanır, oy alındıktan sonra unutulurdu. Seçimlerde vatandaşlar Ankara'ya yolu düştüklerinde milletvekilleriyle görüşmek için birçok aracıyı devreye sokarlar, parti genel merkezleri önünde uzun kuyruklar oluştururlar, küçük talebi iletmek için dahi aracılarla birtakım torpil arayışlarıyla, günlerini, haftalarını geçirirlerdi. Bu eski Türkiye, eski siyaset anlayışıydı. Halka sadece oy deposu şeklinde bakan, sonrasında da halkla ilişkileri kesen anlayıştı."

- "Bizim yüreğimiz halkla atar"

Genel Başkanlık görevini aldıktan sonra, partideki birimleri gezdiği dönemde, her bir birimin kendileri için ne anlam taşıdığını vurgularken, Halkla İlişkiler Başkanlığı için "bizim yüreğimiz" dediğini ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü bizim yüreğimiz halkla atar, bizim yüreğimiz halk için atar ve o yürek son nefese kadar da sadece halk için çalışır, halk için muhabbet besler. Halk ile bağ kuramayanların yürekleri zayıftır. Halkla bağ kuramayanların şarjları yanında değildir. Biz aslında AKİM üzerinden daimi bir şarj mekanizmasını devreye sokuyoruz. AKİM üzerinden AK Parti'yi arayan her vatandaşımız, talebini iletmek yanında bir taraftan da AK Parti'ye enerji veriyor. Ola ki bir tür rutine dönüşmüşse işler, bir telefon sizin için her türlü rolü oynayabiliyor, bir telefonda duyduğunuz muhabbet sözü, 'Allah sizden razı olsun' sözü, o sözü dinleyen AKİM çalışanının kulağından yüreğine, o yürekten 10 milyon AK Parti'li üyeye ve 78 milyona yansıyor. Ben bunu bizzat tecrübe ettim. Biraz önce gördüğünüz gibi AKİM telefonunun başına oturdum ve karşıdan gelen sesi kulağımda hissettiğimde, aslında hiç görmeden, müracaat eden vatandaşın yüzünü görmeden onun sesiyle, onun yüreğinin sesini yüreğimde hissettim. Eminim, bütün AKİM çalışanları bunu her gün hissediyor. Onun için AKİM'de çalışanlara şunu söylüyorum, sizinki ne mübarek görev, hem işinizi yapıyorsunuz, rızkınızı temin ediyorsunuz hem de muhabbetle bir davanın yürütücüsü oluyorsunuz. Allah sizden razı olsun. AKİM'de, o telefonla çıkıp muhabbetle vatandaşları selamlayan bütün AKİM çalışanlarını tebrik ediyorum, Allah razı olsun, diyorum."

- "Her AKİM telefonu AK Parti ile millet arasındaki bağın bir işareti"

Siyasetin nihayetinde bir gönül irtibatı meselesi olduğunu dile getiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte AKİM, daha önce hiçbir siyasi partinin tahayyül etmediği, çünkü zihniyetinde böyle bir hayalin dahi olmadığı bir faaliyet türü olarak AK Parti tarafından devreye sokulduğunda AK Parti siyasetinin farkı ortaya konulmuş oldu. Asıl daha önce, Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanlığı döneminde beyaz masa uygulaması hayata geçirilmişti. Beyaz masa, sonra masa olacak olan AK Parti'nin ak masası, o masada halk var, millet var, o masada milletin temsilcileri var. Şimdi 2 milyon, dile kolay, 2 milyon telefon, 2 milyon irtibat ve aslında talepler dile getirilmiş, gönül bağları kurulmuş ve o taleplerin karşılığı yerine getirilmiş. Her MYK toplantısında AKİM raporu önüme gelir, dikkatlice incelerim. Sadece talep meselesi değil, bu aynı zamanda geniş çaplı ulusal ölçekli bir anket. Vatandaşımızın gündeminde ne var, vatandaşımızı ne rahatsız ediyor, vatandaşımızı ne memnun ediyor, yüzünü ne güldürüyor, yüzünde ne damla yaş oluşturuyor, onların hepsini AKİM üzerinden öğrenebiliyoruz. Bütün arkadaşlara, bakanlıklarına, AKİM'den gelen telefonların istatistiği dağıtılır ve böylece bakanlarımızın da, icra görevi yürüten arkadaşlarımızın da vatandaşlarımızın nabzını tutma imkanı sağlanmış oluyor. Bu olağanüstü faaliyet. Şu ana kadar bu faaliyetin yüzde 99'una geri dönüş sağlandı."

AK Parti'de 2 milyona aşkın başvuruya ulaştıklarını dile getiren Davutoğlu, önümüzdeki yıllarda bu başvuruların 50 milyonlara, 100 milyonlara ulaşacağını ve AK Parti var oldukça vatandaşıyla bu şekilde gönül bağını kuran AKİM'in de var olacağını ifade etti.

AKİM'in kuruluşuna katkıda bulunmuş bütün Genel Başkan Yardımcılarına teşekkürü borç bildiğini ifade eden Davutoğlu, "Her AKİM telefonunu, AK Parti ile millet arasındaki bağın bir işareti olarak değerlendiriyorum" dedi.

- "13 yıllık geçmişe baktığımızda hamd ediyoruz"

Davutoğlu, geçen yıl 27 Ağustos'ta AK Parti'nin ilk olağanüstü kongresini yaptıklarını da anımsatarak, konuşmasında şunları kaydetti:

"Geçen sene, 27 Ağustos'ta birinci olağanüstü genel kongremizde bir ağır sorumluluğu sizlerin ve delegelerimizin onayıyla üstlendim. Bugün birinci yıldönümü. Hala gözümün önünde. Bu salonda bana ilk olarak ismimin zikredildiği, o zaman Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız, şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ismim zikredildiğinde, nasıl ağır bir sorumluluk hissettiğim de hala zihnimdedir. Bu salonda zikredildikten sonra, olağan üstü kongremizde fiilen görevi devraldım. Aslında şöyle 13 yıllık geçmişe baktığımızda hamd ediyoruz, şükrediyoruz. Hiçbir siyasi harekete, belki bir yüzyılda dahi nasip olmamış büyük başarılara imza attık. Rabbim büyük başarılar nasip etti.

Şimdi bütün siyasi partilere bakın, yani CHP'nin neredeyse bir asra yaklaşan geçmişine bakın, diğer partilere bakın, hiçbir parti kendi içinde bu kadar kısa sürede 2 Cumhurbaşkanı, 3 Başbakan, 5 Meclis Başkanı çıkarmamıştır. Ben 2 Cumhurbaşkanımıza da, Sayın Abdullah Gül'e de, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da bir kez daha huzurunuzda devletin en üst makamında üstlendikleri misyonları dolayısıyla teşekkürü borç biliyorum. Allah onlardan razı olsun. Sayın Abdullah Gül'ün seçilmemesi için nasıl engeller çıkarıldığını hatırlarsınız. O engelleri herhangi bir dış gücün desteğiyle aşmadı, AK Parti AKİM'e gelen o gönül dolu telefonlarının verdiği enerjiyle, iradeyle kararlılıkla, e-muhtıraları yere çaldı, önüne çıkan vesayet odaklarını yerle bir etti ve kendi içinden bir Cumhurbaşkanını çıkardı. Halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanı seçilmesi de tarihimizde bir ilktir. Cumhurbaşkanımıza, tekrar bütün hareketin ilk başlangıç noktasından itibaren yapmış olduğu öncülükleri için teşekkürü borç biliyorum, Allah yardımcısı olsun diyorum. Yanınızdayız, bütün AK Parti kadroları olarak."

(Sürecek)

Haber Ara