Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 18:46:49

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli. 'Biz tek başına iktidara gelecek kadar güçlendik, tek başına bizi iktidara getirin' diyebiliyor musunuz? Herhalde Selahattin Demirtaş gibi düşünüyorlar. Onlar da koalisyoncu" dedi.

Şahin, partisinin Eskipazar İlçe Başkanlığı tarafından kent merkezinde düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, Türkiye'nin düne göre daha demokratik bir ülke olduğunu örneklerle anlattı.

Sosyal devlet olmanın gerekliliklerine değinen Şahin, AK Parti'nin iktidara geldiğinde 21 milyon insanın açlık sınırının altında olduğunu belirterek, sosyal devlet anlayışıyla iktidarları dönemlerinde önemli adımların atıldığını vurguladı.

Mehmet Ali Şahin, "Şimdi birileri çıkıp '20 milyon yoksul var' diyor. Hesabı kitabı bilmiyor. Şu anda bir milyon 600 bine kadar indirdik. İnşallah yeni dönemde bu ülkede 370 liranın altında geliri olan hiç kimseyi bırakmayacağız" diye konuştu.

Çocuğunu okula göndermek isteyen ancak yoksul olan kişilere 10 yıldır "Şartlı Nakit" desteği verdiklerini aktaran Şahin, "Cumhuriyet sosyal devlet demektir. Sosyal devlet demek aç açık bırakmamak demektir. Muhtaç insanların yardımına koşmak demektir. Türkiye Cumhuriyeti çok daha güçlü hale gelmiştir. Çünkü özellikle son yıllarda AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'de yatırımlar önceki dönemlerden daha fazla yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Eskipazar ilçesine yapılan yatırımları anımsatan Şahin, ilçeyi doğalgaza, organize sanayi sitesine kavuşturacaklarını, Eskipazar'ın geleceğinin parlak olduğunu, yapılacak sanayi sitesi sayesinde sadece ilçede ve Karabük'te değil bölgede de işsizlik sorununun ortadan kalkacağını kaydetti.

- "AK Parti olarak tek parti iktidarını savunuyoruz"

Şahin, 1 Kasım'da sandıklardan ya bir partinin tek başına iktidarının ya da koalisyonun çıkacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'en iyi hükümet modeli koalisyondur, biz HDP olarak 276'yı aşan milletvekili sayısı çıkartsak bile koalisyon kurarız' diyor. Bu koalisyoncu. Biz AK Parti olarak tek parti iktidarını savunuyoruz. Tek parti iktidarlarının Türkiye'ye daha fazla hizmet ürettiğine inanıyoruz. Koalisyon hükümetlerinin ömürlerinin kısa olduğuna, ortakların kendi aralarındaki çekişme nedeniyle Türkiye'nin fazla büyüyemeyeceğine inanıyoruz. Geçmişte bu böyle olmuştu."

"Bir tarafta koalisyon isteyenler. Şimdi CHP ve MHP'den ses çıkmıyor" diyen Şahin, "Ya sizde söyleyin, siz parti değil misiniz? 'tek başımıza iktidara geleceğiz' diyebiliyor musunuz ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli. 'Biz tek başına iktidara gelecek kadar güçlendik, tek başına bizi iktidara getirin' diyebiliyor musunuz? Herhalde Selahattin Demirtaş gibi düşünüyorlar. Onlar da koalisyoncu" değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, 1 Kasım seçimlerinden sonra 2019'a kadar milletin önüne sandık koyacak ve artık seçimden bahsedilecek bir fırsatın kalmaması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bunun için iki şıktan birini tercih edeceksiniz. Ya 'koalisyon' diyeceksiniz AK Parti dışındaki partilere oy vereceksiniz, yahutta 'tek parti iktidarını istiyoruz' diyeceksiniz ve AK Parti'ye oy vereceksiniz. Başka çare yok. Tercih sizin. Ben bunu söyledin diye Kılıçdaroğlu ve MHP sözcüleri 'tehdit ediyorsunuz, şantaj yapıyorsunuz' dedi. Benim bu sözlerimden şantaj sonucunu çıkarttınız mı? Takdir sizin, ister tek partiyi iktidara getirisiniz ister koalisyon çıkar sandıktan iradenizle. Ama biz AK Parti olarak, Kılıçdaroğlu istediği kadar rahatsız, huzursuz olabilir, 'tek başına iş başına' demeye devam edeceğiz."

Mehmet Ali Şahin, daha sonra Karabük'e bağlı Cumayanı köyünde vatandaşlarla sohbet etti, köyde yapılan ve planlanan yatırımları anlattı.

Haber Ara