Dolar

32,4488

Euro

34,8336

Altın

2.422,72

Bist

10.045,74

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-26 17:27:50

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Biz büyürsek Türk dünyası büyür, biz ayağa kalkarsak Araplar kalkar, biz ayağa kalkarsak Kürtler kalkar, Afrikalılar kalkar, Balkanlar kalkar. Biz diz çökersek her şey biter" dedi.

AK Parti Kütahya İl Başkanlığında, Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) istifa eden 28 kişi için katılım töreni yapıldı.

Özdağ, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelişmesini ve kalkınmasını istemeyen egemen güçler tarafından her dönemde demokrasi üzerinden çeşitli oyunlar oynandığını söyledi.

Egemen güçlerin çabalarının halk tarafından boşa çıkarılacağını dile getiren Özdağ, şöyle devam etti:

"Gerçek demokrasilerde bütün senaryoları halk yazar, bütün rolleri halk dağıtır. Senaryoyu ne cuntacı askerler ne de egemen güçler yazar. Senaryoyu sandık yazar. Biz sandığa riayet ederiz. Bugüne kadar gerçek demokrasi hep engellemelerle karşılaştı. 1 Kasım seçimleri çok önemli. Egemen güçler bir araya gelerek, bizi 7 Haziran'da tek başına iktidar yaptırmadı. HDP bir projeydi ve bu projeye göre HDP barajı aşacak, AK Parti tek başına iktidar olamayacak ve anayasayı tek başına değiştiremeyecek, bütün kalkınma hamleleri yarım kalacaktı. O büyük barajlar, havalimanları, askeri ve teknolojik hamleler yarım kalacaktı. Sesleniyorum; Saadet Partililer, Büyük Birlik Partililer, Devlet Bahçeli'nin 'hayır'larından rahatsız olan milliyetçiler, Müslüman ve demokrat Kürtler, milli solcular, ay yıldız sevdalı sosyalistler, gelin birlikte egemen güçlerin karşısında AK Parti'de birleşelim. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının İstiklal Harbi'ndeki mücadelenin benzeri bugün yapılıyor. Vatanımız tehlikede, milli bütünlüğümüz tehlikede, kalkınma hamlemiz tehlikede. Biz büyürsek Türk dünyası büyür, biz ayağa kalkarsak Araplar kalkar, biz ayağa kalkarsak Kürtler kalkar, Afrikalılar kalkar, Balkanlar kalkar. Biz diz çökersek her şey biter."

- Paralel Devlet Yapılanması

Özdağ, Paralel Devlet Yapılanması'nın siyaseti de terbiye etmeye kalkıştığını ifade etti.

Fetullah Gülen ile 1975 yılında Manisa Ulu Cami'de tanıştığını anlatan Özdağ, "Fetullah Gülen, Türkiye'de siyaseti terbiye etmeye kalkıştı. Amerika'dan yıllar sonra İstanbul'a bir uçak kalkacaktı, ordu elinde, emniyet elinde, medya elinde, yargı elinde ve 100 milyar dolara hükmeden bir sermaye elinde bu kişiyi 5 milyon kişi karşılayacaktı. Ellerinde şantaj kasetleriyle diyeceklerdi ki 'Türkiye'yi biz yönetiyoruz'. Recep Tayyip Erdoğan buna izin vermedi. 'Biz sandığa, halka inanırız' dedi. 'Vesayetçi cemaatler ve yapılar Türkiye'yi yönetemez' dedi" şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, 17 ve 25 Aralık öncesi ABD'de görüştüğü Gülen'e, Türkiye'ye gelmesi çağrısında bulunduğunu hatırlattı. Onun bu çağrıya olumsuz yanıt verdiğini söyleyen Özdağ, şunları kaydetti:

"(Neden hocam) dedim? 'Gelirsem başınızdaki belaları köpürtürüm' dedi. Ben de kendisine şunu dedim; 'Menderes bedel ödedi, Özal bedel ödedi, Muhsin Yazıcıoğlu bedel ödedi, Recep Tayyip Erdoğan bedel ödemeye devam ediyor. Gelin bu bedelleri beraber paylaşalım. Sevinçler paylaşılarak çoğalır, acılar ve çileler de paylaşılarak azaltılır'. 'Gelmeyeceğim' dedi. O dönem Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler yağdırdı. Yanımda şahitlerim var. Daha sonra ne değiştiyse Recep Tayyip Erdoğan'a düşman oldun."

Özdağ, daha sonra BBP'den istifa ederek AK Parti'ye katılan 28 kişiye rozetlerini taktı.

Haber Ara